Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

I Pla Municipal d'Igualtat de Gčnere de Calviā

Dimarts, 2 d'abril de 2019

I PLA MUNICIPAL D'IGUALTAT DE GÈNERE DE CALVIÀ 2019-2021

El document, aprovat en el Ple municipal, preveu a partir de 5 àmbits d'actuació l'execució de 22 línies estratègiques

El municipi de Calvià compta amb el I Pla Municipal d'Igualtat de Gènere, després de la seva aprovació en Ple, que s'ha elaborat amb la implicació de tots els departaments municipals i amb les aportacions dels diferents grups municipals i de la ciutadania.

El Pla, que preveu una vigència de 2 anys (2019-2021) s'estructura en 5 àmbits d'actuació: la coeducació; la protecció social i el mercat de treball; el temps lliure i la qualitat de vida; l'urbanisme, la mobilitat i el medi ambient, i la violència masclista. Cadascun d'aquests eixos, fixa unes línies estratègiques amb els objectius i accions que es duran a terme. En total són 22 línies estratègiques, 66 objectius i 155 accions.
Entre els objectius i accions previstes, es preveuen, per exemple: accions formatives i de prevenció adreçada a la comunitat educativa per educar en l'ús no sexista de les xarxes socials i dels videojocs; incorporació de clàusules socials d'igualtat en les contractacions públiques amb l'Ajuntament; tallers de formació sobre igualtat i esport per als clubs esportius; la incorporació de la perspectiva de gènere en el disseny i ordenació urbanística, o incrementar les activitats de prevenció de la violència masclista en els centres educatius del municipi i en els centres juvenils.

El I Pla Municipal d'Igualtat de Gènere de Calvià va dirigit a tot el municipi de Calvià i està plantejat per donar resposta a tots els obstacles que es presenten en qualsevol àmbit de la societat, amb l'objectiu de dur a terme una política d'igualtat d' oportunitats en el municipi des de la perspectiva d'una transformació social sobre actituds i valors. Per a això, el document contempla l'elaboració de polítiques transversals d'igualtat en les diferents àrees municipals i la col·laboració d'altres institucions i entitats socials.

El Pla es pot consultar aquí