Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

El Ple aprova els Pressupostos per 2021

Dimarts, 12 de gener de 2021

ACTUALITZACIÓ: EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ, DE DIA 15 DE GENER DE 2021, APROVA INICIALMENT ELS PRESSUPOSTOS PER 2021

ELS PRESSUPOSTOS DE CALVIÀ PER L'ANY 2021 PREVEUEN UN DOBLE ESCENARI DEGUT LA INCORPORACIÓ DE ROMANENTS A PARTIR DEL MES D'ABRIL

El pressupost real observarà una pujada d'entre un 4% i un 6% malgrat els comptes inicials son de contenció, amb una davallada d'un 2,34%

L'Ajuntament de Calvià presenta per 2021 un projecte de pressupostos que contemplen un doble escenari, degut a la incorporació de romanents que es podrà dur a terme a partir del mes d'abril, a causa de la suspensió de les regles fiscals (estabilitat pressupostària, regla de despesa i deute públic), aprovada el 6 d'octubre de 2020 pel Consell de Ministres i ratificada posteriorment pel Ple del Congrés dels Diputats, el 20 d'octubre de 2020.
D'aquesta manera, es proposa un pressupost inicial de contenció, amb una davallada d'un 2,34% respecte als pressupostos de 2020. No obstant això, amb la incorporació dels romanents a partir del mes d'abril (que es calcula entre el 6 i els 8 milions d'euros) els comptes reals suposaran un increment d'entre un 4% i un 6% respecte a l'any 2020.
La caiguda dels ingressos durant l'any 2020 (d'uns 12 milions d'euros), projecten una davallada també per a l'any 2021, malgrat la previsió d'una lleu recuperació. A títol d'exemple, es preveu que els ingressos corresponents als Capítols 1, 2 i 3 (impostos directes, impostos indirectes i taxes) pateixin una davallada del 5,98%, del 9,83% i del 4,03%, respectivament, una situació que es veurà, no obstant, compensada per la previsió d'ingressos en els Capítols 4, 5 i 7 (transferències d'altres administracions i ingressos patrimonials).
Els pressupostos de Calvià per a l'any 2021 s'han dissenyat sota els objectius de: donar suport a la gent i la recuperació i reactivació econòmica del municipi. Per això es fa especial esment en els eixos d'ajudes socials, impuls a l'habitatge, suport al sector productiu, intensificació de la promoció turística, medi ambient i transició ecològica i consolidació de les línies de formació i ocupació.
Entre les actuacions concretes per a l'any 2021 per a la recuperació i reactivació econòmica es preveu una important línia municipal d'ajudes al sector lligat a l'oferta associada, que se subvencionarà amb la incorporació anticipada de romanents, i la continuació de les bonificacions de les taxes d'ocupació de terrasses, com a mínim, fins al 30 de juny de 2021.

Dossier dels Pressupostos 2021, amb els detalls dels comptes de Calvià: ENLLAÇ