Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Zero altercats durante el Mundial de Futtbol

Dilluns, 16 de juliol de 2018

FINALITZA EL MUNDIAL DE FUTBOL AMB ZERO ALTERCATS A MAGALUF

Els dispositius de coordinació entre Guàrdia Civil i Policia Local de Calvià han assegurat el seguiment de la competició sense incidents

El treball coordinat entre la Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil que opera al municipi han permès que el Mundial de Futbol s'hagi celebrat sense que hi hagués cap contratemps. En set ocasions -Anglaterra contra Tunísia, Panamà, Colòmbia, Suècia, Croàcia, i dues vegades contra Bèlgica- els dos cossos de seguretat han treballat conjuntament per garantir el seguiment de les trobades de la selecció anglesa en bars i locals de Magaluf. El primer partit va ser el 18 de juny i, a mesura que Anglaterra anava guanyant partits, es va incrementar el nombre d'aficionats, que va arribar a concentrar fins a 2.000 seguidors a la plaça Illes Pitiüses.
En diverses ocasions, per donar cobertura de seguretat als turistes i residents, s'ha organitzat un Cecor, els centres de coordinació entre Guàrdia Civil i Policia. Des de les instal·lacions municipals de la caserna de Policia Local de Calvià, dos comandaments coordinaven tots els dispositius que operaven a la zona, per tal de tenir una resposta més immediata i eficaç davant de qualsevol conat d'incident. A més, se seguia en directe les telefonades d'emergències del 112, i es realitzava el seguiment de les pantalles de seguretat ubicades en diferents punts del municipi.
A més de la col·laboració dels agents de policia i els de Guàrdia Civil, cal tenir en compte les campanyes de Policia Local de Calvià en el control de la prohibició de treure begudes al carrer i el control de pantalles, les quals han de projectar la imatge perquè es vegi des de dins de l'establiment i no des de la via pública.