Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

L'Obra Social de La Caixa colˇlabora amb la Llar

Dijous, 9 d'agost de 2018

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ REP UN XEC DE 4.500 EUROS DE L'OBRA SOCIAL "LA CAIXA" PER AL PROGRAMA D'ESTIMULACIÓ COGNITIVA

Aquest lliurament permetrà a la Llar de Calvià l'adquisició de material tecnològic destinat a millorar el rendiment cognitiu de les persones usuàries, així com la seva motivació i autoestima

L'Obra Social "la Caixa" ha lliurat a l'Ajuntament de Calvià un xec de 4.500 euros per a finançar la compra de material amb l'objecte de dur a terme un nou programa d'estimulació cognitiva gerontològica, una tècnica rehabilitadora que vol evitar la disminució de capacitats, així com aconseguir un nivell d'integració social i augmentar la qualitat de vida.

A l'acte de lliurament han assistit la tinent de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francès; la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Mayte Albertí, la gerent de la Llar, Maria del Carmen Pérez Blasco, i la directora general de Desenvolupament Social i Equitat, Ana Pérez Castillo. Per part de l'Obra Social "la Caixa" han estat el director d'Institucions de les Balears, Silvio Sarralde, i la directora de l'oficina de CaixaBank de Calvià, Nina Krones.

El programa d'estimulació cognitiva

Amb l'objectiu d'obtenir una millora contínua del benestar i la millora de la qualitat de vida de la gent gran, la Llar de Calvià ha iniciat aquest any un programa que requereix el canvi i adaptació d'espais i eines que provoquin efectes i beneficis íntimament lligats amb el sistema nerviós, l'aparell cardio-circulatori i locomotor, mitjançant la interacció de les persones residents amb l'entorn exterior, oferint així una integració completa i un manteniment de les capacitats i habilitats pròpies i individuals de les persones usuàries.

La donació dels 4.500 euros de l'Obra Social "la Caixa" permetran adquirir material, especialment tecnològic (tablets multifuncionals i programari d'estimulació cognitiva), material audiovisual, i destinar una partida a llogar transport adaptat per a sortides a l'exterior.

Utilitzar aquestes eines fomenta la seva participació en la societat i permet tractar altres capacitats, ja que les persones que comencen a utilitzar eines informàtiques com a mitjà d'estimulació cognitiva es beneficien no només de les millores en el rendiment cognitiu, sinó també de beneficis estudiats científicament en motivació i autoestima. D'altra banda, la realització d'activitats socials i recreatives dins i fora del centre afavoreix el manteniment, i fins i tot millora, de les capacitats mentals i físiques de la gent gran, contribuint a potenciar el seu benestar i a mantenir i millorar la seva autonomia.
La Llar de Calvià compta amb 58 places d'estada permanent, 2 de estada temporal (per descans familiar) i 15 places de Centre de dia. Totes les places van destinades a una població més gran de 65 anys que presenta problemes físics, sensorials o cognitius.