Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Coordinació per donar suport social al carrer

Divendres, 27 de març de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ POSA A DISPOSICIÓ DE LES PERSONES SENSE LLAR DEL MUNICIPI DIFERENTS SERVEIS COORDINATS PER DIVERSOS DEPARTAMENTS MUNICIPALS

L'Ajuntament de Calvià ha posat en marxa una sèrie de mesures, a través d'una actuació coordinada entre els Serveis Socials, els departaments d'Educació, Esports i Policia Local, de suport a persones sense sostre del municipi

Aquesta setmana, desde el passat dimecres, s'han estat repartint menús a les persones sense llar que es van localitzar al municipi i que van accedir a utilitzar aquest servei que és provisional ja que, en les pròximes hores, s'encarregarà la UME de la Creu Roja, que a més també farà el seguiment sanitari.
Els menús s'estan fent a la cuina de l'Escoleta de Palmanova que, junt amb la de Santa Ponça, també elabora els menús per al personal sanitari de Centres de Salut del municipi.
Així mateix, s'han obert els espais de lavabos i dutxes, per procurar higiene a aquestes persones, en diferents instal·lacions esportives que ara romanen tancades arran de la crisi sanitària del Covid-19. Poden accedir al centre que tenguin més proper, en un horari establert i podran fer-ne ús durant les pròximes setmanes.

La Policia Local de Calvià és qui s'encarrega aquests dies del repartiment del menjar a les persones sense llar. Dues patrulles recullen, a les 13h, les bosses amb el menú elaborat a la cuina de l'escoleta municipal i localitzen les dotze persones sense sostre que necessiten aliments. Les persones sense llar de Calvià estan disperses pel municipi en tendes de campanya, edificis abandonats o en algun cotxe. Els agents els lliuren una bossa amb menjar per al dinar i per al sopar, així com informació de les instal·lacions i ajuts de suport social que posa l'Ajuntament al seu servei. La Policia Local de Calvià continuarà aquesta tasca fins que la UME de Creu Roja s'encarregui d'aquest servei.
Així mateix, els agents també duen a terme les accions encomanades derivades de l'estat d'alarma, com és el control del confinament i de vehicles, entre d'altres.