Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ampliaciķ de les ajudes socials arran del Covid-19

Dijous, 2 d'abril de 2020 

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ AMPLIA LA PLANTILLA DE SERVEIS SOCIALS PER ATENDRE TOTES LES SOL·LICITUDS D'AJUDA SOBRETOT DIRIGIDES A LES PERSONES MÉS VULNERABLES

També s'ha ampliat el servei d'Ajuda a domicili i el Servei de menjar a domicili, i s'han donat prestacions econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques a 125 famílies

S'intensifica la col·laboració amb altres administracions amb noves mesures de suport als centres de Salut del municipi

Amb l'objectiu d'atendre i donar suport a totes les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat, agreujada per la crisi del Covid-19, l'Ajuntament de Calvià ha incrementat els recursos municipals que la població té al seu abast, ampliant la plantilla amb dues treballadores socials més i dues auxiliars administratives, que han estat reubicades d'altres serveis municipals, ampliant, a més, les vies d'accés als serveis socials amb una quarta línia d'atenció telefònica i un correu electrònic.
Pel que fa als serveis que ja es donaven des de l'Ajuntament, s'ha ampliat el Servei de menjar a domicili que es donava a persones majors, també per a persones que pateixen alguna discapacitat o que estan convalescents, passant de 33 persones a les quals es prestava el servei, a 49 al mes de març. També s'ha ampliat el Servei d'ajuda a domicili, on hi ha hagut 7 altes més de persones a les quals prestar aquest servei, passant de 1.294 hores d'atenció durant el mes de febrer, a 1.429 al mes de març. Es dona ajuda a un total de 91 persones.
Així mateix, durant les dues primeres setmanes de confinament s'han donat prestacions econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques a 125 famílies, amb un import global de 41.396 euros, contactant, a més, amb totes aquelles famílies amb fills i filles que tenien ajudes municipals per a l'ús del menjador escolar i menjador d'escoletes, a fi d'atendre de forma preventiva les situacions de dificultat d'accés a l'alimentació.
Es té una especial cura amb persones que viuen soles i que tenen dificultats de mobilitat ampliant el servei de teleassistència domiciliària i amb un pla de prevenció per a les persones majors amb suport emocional i per tal de cobrir les necessitats bàsiques durant el confinament.
També es presta especial atenció a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles, amb un seguiment professional a tots ells i es segueix donant assessoria jurídica sobre habitatge a través de professionals del Dret especialitzats.

Més col·laboració entre les administracions
A més de reforçar els serveis de suport social que l'Ajuntament de Calvià té en funcionament durant tot l'any, l'estat d'alarma ha intensificat la col·laboració amb altres administracions.
Així, l'Ajuntament es farà càrrec de l'adquisició i instal·lació de mampares de protecció per als mostradors del PAC de Santa Ponça, del CS De Palmanova i de la UBS de Bendinat. Així mateix, està tramitant la compra de dues màquines d'ozó per la desinfecció dels cotxes cedits. Mentre arriben les màquines, l'Ajuntament també assumirà el cost de la desinfecció que es durà a terme a través d'una empresa especialitzada.
Amb els Centres de Salut del municipi s'està col·laborant des del primer moment proporcionant-los menús elaborats a les cuines de les escoletes municipals, i subministrant-los vehicles municipals per als desplaçaments a domicili, així com material de protecció, fruit de la col·laboració ciutadana.
També s'ha treballat amb l'IMAS, per a l'allotjament alternatiu de col·lectius vulnerables i, també a través de l'IMAS, des del passat divendres, s'ha posat en marxa una Unitat Mòbil d'Emergència i Inclusió Social de la Creu Roja (UME), amb personal que dona atenció diària a les persones sense llar que no han desitjat anar a un alberg o a les instal·lacions habilitades per l'IMAS. Abans que es fes càrrec la UME de la Creu Roja, l'Ajuntament, a través de les cuines de les escoletes i la Policia Local, els subministrava el dinar i sopar diaris, posant, a més, a la seva disposició els banys de les instal·lacions esportives per facilitar la higiene, servei que encara se segueix oferint.
Amb totes aquestes actuacions, l'Ajuntament de Calvià cerca poder donar resposta i estar a prop de les persones més vulnerables, amb noves mesures i recursos per pal·liar l'impacte social que està provocant la crisi del Covid-19.

Atenció d'URGÈNCIES SOCIALS a l'Ajuntament de Calvià:
Correu electrònic: serveissocials@calvia.com 
Atenció telefònica:
- Centre municipal de Serveis Socials Palmanova. Telèfon: 971 13 26 45 i nova línia telefònica: 971 13 26 87.
-Centre municipal de Serveis Socials Rotes Velles (Santa Ponça) . Telèfon: 971 69 33 51.
-Centre municipal de Serveis Socials Àliga (Son Ferrer). Telèfon: 971 23 01 42.