Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

700 denúncies des de l'inici de l'estat d'alarma

Dijous, 23 d'abril de 2020

AIXECADES 139 ACTES A CALVIÀ PER DESOBEDIÈNCIA EN LA DARRERA SETMANA

Les propostes de sanció de la Policia Local de Calvià són provocades per l'incompliment de les restriccions de l'estat d'alarma i no atendre les indicacions dels agents

Els agents de la Policia Local de Calvià, en l'exercici de les seves funcions de control i vigilància de l'estat d'alarma seguint les directrius del Govern d'Espanya, han aixecat 139 actes administratives durant la setmana passada. La majoria van dirigides a persones que eren a la via pública sense causa justificada o bé perquè no complien les restriccions acordades ni atenien a les indicacions dels funcionaris policials. Durant la setmana passada es varen interposar 70 denúncies directes, la majoria per passejar per zones públiques, i 69 en el control de vehicles. Des del començament de l'estat d'alarma s'han interposat 700 denúncies, dada que representa una mitjana de gairebé 20 actes per dia.
Aquestes denúncies poden suposar multes d'entre 600 i 30.000 euros, en aplicació de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.
Els agents de Policia local de Calvià continuen fent controls a les carreteres de Calvià per evitar desplaçaments innecessaris en els diversos punts de vigilància que es posen en marxa. Durant la setmana passada es varen fer 44 controls de vehicles per comprovar l'acompliment del Reial Decret 463/2020 de l'estat d'alarma i de la resta de normes que s'han dictat com a ampliació o desenvolupament. En total la setmana passada es varen controlar 2.515 vehicles i es varen denunciar 69 infractors. Des de l'inici del confinament, s'han fet 237 controls en les carreteres, el que suposa una mitjana de més de sis diaris.
Els controls se solen fer a l'entrada i sortida de tots els nuclis de població de Calvià, en els quals s'ha comprovat que la gran majoria de conductors segueix les normes.
Després de quaranta dies de restriccions a Calvià, en general hi ha poques incidències significatives, però una altra setmana es repeteixen els casos de persones que rompen el confinament per anar al bosc, al camp o a la platja. Per exemple, dos joves de Santa Ponça de 18 i 19 anys estaven a una zona boscosa dels terrenys militars del Toro amb un equip amb la música alta, en un control a Cala Vinyes es va trobar a quatre persones a la platja que estaven prenent el sol o ahir es va denunciar un home que passejava el ca enfora del domicili i que estava agafant caragols. Cal esmentar també dins aquest context que, a més de les funcions pròpies del control de l'estat d'alarma, la Policia Local de Calvià ha hagut d'intervenir en quatre casos de violència de gènere i en un cas de violència a l'àmbit familiar amb un menor implicat.

Segons la línia marcada des de la declaració de l'estat d'alarma, la Junta Local de Seguretat a Calvià es va reunir ahir de manera telemàtica per fer seguiment de les mesures de l'estat d'alarma. Les forces de seguretat al municipi, la Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil, cada dimecres posen en comú les dades recollides i la tasca conjunta i col·laborativa que duen a terme. En la reunió hi participen el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de serveis generals i Policia local, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; i el comandant de la Guàrdia Civil a Calvià, el subtinent Agustín Paniagua.
La Policia Local de Calvià duu a terme mesures d'higiene específiques des de l'inici de la crisi provocada pel SARS-COV-2, com pot ser la compartimentació dels equips de feina, l'escalonament per començar i acabar la jornada, la desinfecció de vehicles en cada torn, la dotació de mascaretes als agents i procediment d'ús en casos com la pràctica d'una detenció, etc. Així també és important ressaltar que s'ha limitat el nombre d'unitats formades per dos agents i la majoria d'unitats actualment funcionen amb un policia tot sol.
Així també, l'Ajuntament de Calvià recorda que és imprescindible la col·laboració de tota la ciutadania i adverteix que no podem relaxar-nos en la lluita contra el coronavirus. El confinament és la màxima protecció davant la pandèmia, juntament en seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i aquesta ha de ser la línia a seguir aquests dies.