Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Acord per treballar en un pla de recuperaciķ

Dimarts, 28 d'abril de 2020

ELS CINC GRUPS POLÍTICS AMB REPRESENTACIÓ AL PLE ACORDEN INICIAR LA REDACCIÓ D'UN PLA D'ACTUACIÓ PER A LA RECUPERACIÓ SOCIAL, ECONÒMICA I MEDIAMBIENTAL DEL MUNICIPI

El compromís es plasmarà en una Declaració institucional que s'aprovarà a la propera sessió plenària

Els cinc grups polítics amb representació municipal (PSOE, Podem-Més, PP, Vox i Ciudadanos) han acordat cercar consensos per a un acord social i polític per a la posada en marxa d'un Pla municipal d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental. Així constarà en una Declaració institucional que es presentarà al Ple ordinari del pròxim dijous, dia 30 d'abril.

L'acord neix de la voluntat que han mostrat els cinc grups arran de les reunions setmanals que, des de l'inici de l'estat d'alarma, ha convocat el batle amb les portaveus municipals de les formacions polítiques, i de les necessitats plantejades en les reunions que ha mantingut el batle i l'equip de govern amb diversos sectors productius del municipi. Al llarg d'aquestes trobades, s'han tractat les mesures que s'han anat posant en marxa i s'ha plantejat la conveniència de traçar un pla municipal d'actuació d'emergència per afrontar la situació actual i establir les bases d'una futura recuperació, amb la mirada posada en la conservació de l'ocupació i en la sostenibilitat i el respecte mediambiental.

El passat dia 21, en el Ple extraordinari, es va aprovar per unanimitat un primer paquet de mesures relacionades amb la supressió de pagaments de preus públics, bonificacions de taxes o ajornament del període voluntari de pagament d'impostos, per pal·liar els efectes d'una economia pràcticament paralitzada en el municipi de Calvià. Les previsions d'una recuperació de la indústria turística amb un horitzó més llunyà i de forma més gradual que la resta d'activitats, fa que s'hagin de complementar amb altres mesures i actuacions per a aplanar el camí cap a la recuperació de treballadors, famílies, autònoms, empreses i, en general, a tots els ciutadans i ciutadanes de Calvià.

És en aquest context que els partits amb representació en el Ple de l'Ajuntament de Calvià acordaran l'inici del procés de proposta i discussió d'un Pla d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental a Calvià, que es redactarà després de la recerca de consens dels sectors econòmics i socials implicats, i de totes les forces polítiques representades al Ple.