Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

90 sancions posades en la darrera setmana

Dijous, 30 d'abril de 2020

AIXECADES 790 ACTES A CALVIÀ PER DESOBEDIÈNCIA DURANT EL CONFINAMENT

Demà començarà el servei de socorrisme a les platges per vigilar l'ús que se'n fa, ja que no és permès ni el bany ni romandre-hi mentre no arribem a la darrera fase de desescalada

Els agents de la Policia Local de Calvià han aixecat 790 actes administratives per desobediència a les restriccions acordades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Les sancions interposades entre el 20 i el 26 d'abril han estat de 90, el que mostra un important descens amb relació a la setmana anterior en la qual es varen aixecar 139 actes administratives. La majoria van dirigides a persones que eren a la via pública o bé vehicles amb més d'un ocupant sense causes justificades. També destaca el nombre de persones que eren a terrats comunitaris o conductors que circulaven sense motiu justificat. Aquestes denúncies poden suposar multes d'entre 600 i 30.000 euros, en aplicació de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.
Els agents de Policia local de Calvià continuen fent controls a les carreteres de Calvià per evitar desplaçaments innecessaris en els diversos punts de vigilància que es posen en marxa. Durant la setmana passada es varen fer 48 controls, normalment a l'entrada i sortida de tots els nuclis de població de Calvià, en els quals es varen verificar 1.297 vehicles. Els policies han comprovat que la gran majoria de conductors segueix les normes. Així mateix, s'han fet controls en el transport públic urbà, concretament en cinc autobusos on es varen trobar tres passatgers que circulaven sense justificació. Aquestes són algunes de les dades que es varen posar en comú ahir a la Junta Local de Seguretat a Calvià que es va reunir com fa cada dimecres per fer seguiment de les mesures de l'estat d'alarma. En la reunió hi prengueren part el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de Serveis Generals i Policia, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; i el comandant de la Guàrdia Civil a Calvià, el subtinent Agustín Paniagua.

En la mateixa línia de feina s'informa que a partir de demà dia primer de maig, quan oficialment començava la temporada turística alta i es posava l'operatiu per atendre-la, hi haurà vigilància de socorrisme a la costa calvianera. Concretament, hi haurà tres socorristes a les platges grans, dos a les mitjanes i un a les petites. Les platges comptaran amb bandera vermella per recordar que està prohibit banyar-s'hi i serà així fins a la fase 3 de desescalada del confinament, la darrera de totes. També s'ha requerit al voluntariat de Protecció Civil que faci aquest servei els dies festius i caps de setmana en aquelles platges on no hi ha personal de socorrisme. El servei de Protecció Civil a Calvià, a més a més, està donant suport a les tasques de Policia Local en la vigilància a mercats i zones forestals durant els dies de confinament. De fet, encara s'han de lamentar alguns incompliments de les mesures de restricció, la Policia Local de Calvià motoritzada amb quads per al control de les platges ha aixecat aquesta darrera setmana quatre actes a banyistes i persones que prenien el sol. Altres sancions han estat per fer botellot, per passejar cans enfora del domicili, per no mantenir la distància de seguretat, fer una festa amb persones amb les quals no es conviu, o per sortir a cercar espàrrecs, entre d'altres. Tot i les poques incidències significatives de la darrera setmana, cal anotar que s'han interposat cinc denúncies per practicar esport fora de la llar. En aquest sentit, es faran complir les condicions del Govern d'Espanya per a la pràctica esportiva a l'exterior, per la qual cosa la Policia Local de Calvià continuarà amb el mateix operatiu de vigilància i de treball conjunt amb la Guàrdia Civil que ha funcionat fins ara.

L'Ajuntament de Calvià agraeix la col·laboració de la ciutadania en el seguiment de les mesures de restricció, amb especial esment a les mares i als pares que han fet que els fills hagin estat a casa durant aquestes setmanes. Malgrat això, el consistori fa una crida a la responsabilitat per l'acompliment de les recomanacions sociosanitàries tant en els passejos dels infants com en les futures normatives o canvis que sorgeixin en el procés de desescalada.