Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Mesures per rompre l'escletxa digital d'estudiants

Divendres 1 de maig de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ HA ADQUIRIT DISPOSITIUS PER 4.000 EUROS PER ELIMINAR L'ESCLETXA DIGITAL DE L'ALUMNAT DEL MUNICIPI DURANT L'ESTAT D'ALARMA

S'està treballant de forma coordinada amb la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca en l'àmbit dels centres d'educació primària i ESO

L'Ajuntament de Calvià ha adquirit diferents dispositius per tal de dotar d'accés a internet a l'alumnat en situació de més vulnerabilitat del municipi que no té possibilitat de connexió a la seva llar, eliminant d'aquesta manera una escletxa digital que no permetia a aquest alumnat fer les tasques escolars en les mateixes condicions que els seus companys i companyes des de casa seva, des que es va decretar l'estat d'alarma.
En total, l'Ajuntament ha adquirit 60 targetes SIM i 60 aparells MI-FI (routers) que emeten wi-fi des de les targetes SIM, per 4.000 euros. Per al repartiment dels dispositius, s'ha prioritzat, seguint les indicacions de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, l'atenció a l'alumnat de cinquè de primària fins a quart d'ESO, ja que l'alumnat dels cursos de primer fins a quart de primària pot treballar des de les seves llars sense necessitat de connexió ni de dispositius, tal i com han constatat les pròpies direccions dels centres, que han organitzat el repartiment a les famílies del material didàctic de què disposaven a les escoles.

Aquesta intervenció es fa en col·laboració amb la Conselleria que ha avançat el pla de digitalització, en col·laboració amb Ajuntaments, Consells, entitats i empreses, per garantir la connectivitat a l'alumnat de les Illes Balears durant l'estat d'alarma.
La Policia local de Calvià, a través de la figura del policia tutor, s'encarrega de la coordinació del repartiment de les targetes SIM i dels aparells MI-FI, juntament amb les direccions dels centres que ho distribueixen, posteriorment, a l'alumnat. Les connexions es mantindran mentre continuï vigent l'estat d'alarma.