Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Horts urbans: nous horaris i torns Covid-19

Dissabte, 2 de maig de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ ESTABLEIX TORNS PER A L'ÚS DELS HORTS URBANS DEL MUNICIPI I MESURES PER GARANTIR LES CONDICIONS HIGIÈNIQUES I SOCIALS

Al terme municipal hi ha dos horts urbans dividits en més de 40 parcel·les

Les persones que tenen arrendada alguna de les parcel·les dels horts urbans de Calvià podran accedir-hi complint els torns i horaris que l'Ajuntament, a través de l'àrea de Medi Ambient i Transició ecològica, ha establert per tal que es garanteixin les condicions higièniques i socials amb l'obertura d'aquests espais.
Així, un cop aixecades parcialment les condiciones que limitaven l'atenció d'horts familiars i d'autoconsum, hi haurà un aforament limitat de tal manera que els arrendataris hauran d'anar-hi, a partir de dilluns, entre les 9 i les 19 h, en dies alterns: els que tenguin una parcel·la amb número parell podran accedir als horts els dimarts, dijous i dissabtes, mentre que els que tenguin parcel·les senars podran accedir-hi els dilluns, dimecres i divendres.
El tinent de batle de Medi Ambient i Transició ecològica, Rafel Sedano, demana als hortolans i hortolanes que observin totes les mesures higièniques i socials per poder tornar a tenir cura dels espais amb total seguretat, recordant que només podrà acudir una sola persona per parcel·la durant el temps imprescindible per al manteniment mínim de l'hort.
Els arrendataris no podran compartir eines de mà i hauran de mantenir sempre una distància de seguretat amb altres persones d'almenys 2 metres. A més, es recomana que duguin guants, mascareta i hidrogels, o aigua i sabó, per tal que puguin netejar-se les mans assíduament, en especial després de tocar el pany i la barrera d'entrada a l'hort.
Calvià compta amb dos horts urbans al municipi: un a Son Bugadelles i un altre, obert recentment, a Son Ferrer, amb més de 40 parcel·les entre els dos.