Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reunions per consensuar el Pla de reactivaciķ

Divendres, 8 de maig de 2020

CONCLOU LA PRIMERA SETMANA DE REUNIONS AMB AGENTS SOCIALS I ECONÒMICS I ELS GRUPS MUNICIPALS PER CONSENSUAR UN PLA DE REACTIVACIÓ DEL MUNICIPI

S'està treballant en noves propostes per posar sobre la taula un segon paquet de mesures socials, econòmiques i fiscals

Aquesta setmana s'han celebrat les primeres reunions per consensuar un Pla d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental en el municipi de Calvià, a què es van comprometre en el Ple del passat dia 30 d'abril l'equip de govern municipal i tots els grups amb representació al consistori calvianer, a través d'una declaració institucional.
En la trobada setmanal del batle Alfonso Rodríguez Badal amb les portaveus dels grups (Nati Francès, Marga Plomer, Luisa Jiménez, Gaël Thyus i Esperanza Catalá), i en les reunions convocades amb les associacions hoteleres del municipi, els representants sindicals d'UGT i CCOO, el sector del comerç (ACOTUR) i el sector de l'oci nocturn (ABONE), s'ha començat a treballar en diferents propostes per posar sobre la taula, la setmana que ve, un segon paquet de mesures de suport a les empreses i autònoms de terme municipal, i la ciutadania de Calvià en general.

Entre aquestes mesures, es contempla l'ampliació de l'espai per a les terrasses de bars i restaurants, sempre que sigui possible, perquè puguin seguir mantenint els seus negocis, complint amb els nous protocols sanitaris, i mantenint llocs de treball. En el primer paquet de mesures, aprovat en el Ple extraordinari del 21 d'abril, ja es va acordar una millora per al sector amb la devolució del pagament de la taxa per ocupació de domini públic de taules i cadires corresponent a tot l'any 2020 ja cobrada i la bonificació del cent per cent d'aquesta taxa per ocupació per qui encara no l'ha abonat.
Una altra de les propostes sobre les que s'està treballant és en recalcular la taxa de recollida i eliminació de residus als sectors productius que s'han vist afectats per la paralització de l'activitat econòmica, principalment vinculada a l'activitat turística, com són el sector del comerç, hoteler i bars i restaurants.
Amb el Pla de recuperació allò que es pretén és cobrir les necessitats socials que ha provocat la crisi del Covid-19 i adoptar mesures per donar suport a la recuperació econòmica del municipi. Però, a més, es vol treballar per dissenyar, a mig i llarg termini, un nou escenari, desitjat, davant la nova realitat: el d'avançar cap a un turisme en què la qualitat s'imposi a la quantitat.

Reunió amb la presidenta Armengol

El batle de Calvià ha mantingut també aquesta setmana una reunió amb la presidenta de la Govern, Francina Armengol, juntament amb els batles de Marratxí i Llucmajor. Durant la trobada, Alfonso Rodríguez Badal va compartir la preocupació per l'inici de l'activitat turística i reiterant una sèrie d'idees, algunes de les quals ja s'han posat sobre la taula en la Comissió de Turisme de la FEMP que presideix, com la necessitat de que hi hagi bonificacions en els vols nacionals a les illes per poder competir en igualtat de condicions que les destinacions turístiques peninsulars.
També es va tractar el procés de desescalada que ja s'ha iniciat, i la preocupació per tal que se segueixin respectant els protocols sanitaris en tots els àmbits, durant tot aquest procés.
Finalment es va insistir en seguir reclamant a l'Estat que permeti als ajuntaments utilitzar el seu romanent, i que es permeti tenir certa capacitat per fer inversions des del sector públic en àmbits com la rehabilitació, l'habitatge públic o la reforma d'espais urbans.