Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

1.226 actes per desobedičncia en l'estat d'alarma

Dimecres, 13 de maig de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

ELS AGENTS AIXEQUEN 1.226 ACTES PER DESOBEDIÈNCIA DURANT L'ESTAT D'ALARMA

Amb la fase 1 i la flexibilització de la mobilitat, la Policia Local de Calvià para especial esment al compliment de les normes a terrasses i comerços

La Policia Local de Calvià ha proposat per sanció a 288 persones en la setmana de la fase 0 per desobediència a les restriccions acordades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Això suposa un increment de 40 actes més en comparació amb la setmana anterior. En total des de l'inici de l'estat d'alarma, els agents han interposat 1.226 denúncies.

La Junta Local de Seguretat a Calvià que es reuneix cada dimecres per fer seguiment de les mesures de confinament ha posat en comú les dades de la setmana anterior i manté la coordinació durant la fase 1, en la qual Policia Local de Calvià pararà especial esment al compliment de les normes en els establiments i Guàrdia Civil actuarà quan hi hagi problemes greus de seguretat ciutadana. Cal tenir en compte que s'ha flexibilitzat la circulació de persones i que aquesta setmana no hi ha tants de controls de vehicles perquè és permès moure's pels municipis de l'illa i acudir a les segones residències. En la reunió d'avui matí, hi han participat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de Serveis Generals i Policia, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; el major de Policia, José Antonio Navarro Muñoz; i el nou comandant del lloc de la Guardia Civil a Calvià, el tinent Manuel Palomo.

En la fase 1, que va començar dilluns, la Policia Local està controlant les distàncies de seguretat i els aforaments en establiments del municipi que han pogut i decidit obrir. Dilluns es varen interposar cinc denúncies a quatre bars, és a dir, a un d'ells dues vegades. Dimarts, en aquest sentit, no hi ha hagut incidències que s'hagin traduït en forma d'aixecament d'actes.

En referència a la setmana passada, fase 0, la majoria de les multes s'han proposat per practicar esport fora del municipi d'origen, malgrat la ubicació de patrulles en les zones limítrofes amb Palma, Establiments i Andratx per dissuadir especialment a ciclistes i corredors de traspassar els límits dels seus municipis d'origen. També hi ha hagut casos d'excursionistes que no eren del municipi, persones que han emprat zones i piscines comunitàries, i de banyistes a la costa. La bandera vermella continua a totes les platges de Calvià, a fi de recordar que encara està prohibit banyar-s'hi i que serà així fins a la fase 3 de desescalada del confinament. S'han proposat també per a sanció a joves que s'han aplegat a parcs, un grup d'skaters, una família de Palma practicant cal·listènia a Santa Ponça o un grup de persones que varen organitzar una festa.

Així mateix, els agents de Policia Local de Calvià continuen fent controls a les carreteres de Calvià per evitar desplaçaments innecessaris en els diversos punts de vigilància que es posen en marxa. Durant la setmana passada es varen fer 21 controls, normalment a l'entrada i sortida de tots els nuclis de població de Calvià, i en total es varen verificar 1.455 vehicles.

Cal destacar que en la fase 0 han estat significatives les sancions per la pràctica de botellot a les vies i espais públics, una activitat prohibida segons l'ordenança municipal de foment de la convivència. També s'han interposat sancions per renous fora de l'horari establert, malgrat que l'Ajuntament a perllongat l'horari d'hivern perquè es puguin continuar fent obres i així mantenir els llocs de feina fins que no s'activi la temporada turística.

L'Ajuntament de Calvià agraeix la col·laboració de la ciutadania en el seguiment de les mesures de restricció i d'higiene, i recorda que s'ha de fer ús de mascaretes en el transport públic. El consistori reitera que és responsabilitat de totes i tots seguir les normes i recomanacions sociosanitàries mentre duri el procés de desescalada.