Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Convocatōria d'ajudes al Comerį Covid-19

Divendres, 19 de juny de 2020

CALVIÀ CONVOCA AJUDES EXTRAORDINÀRIES PER A LA REACTIVACIÓ DEL COMERÇ AMB NOVES MESURES D'IMPULS AL COMERÇ ELECTRÒNIC

La convocatòria inclou, a més, ajudes per a la modernització dels establiments i una nova línia per adaptar els locals als protocols derivats del Covid-19

Es tracta d'una de les mesures contemplades en el Pla de Recuperació Social, Econòmica i Mediambiental signat dilluns passat

Aquest divendres, la Comissió informativa ha donat llum verda a una de les mesures de reactivació econòmica de Calvià que estan integrades dins de el Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental que van signar dilluns passat el batle, tots els grups polítics municipals (PSOE, Podem-Més, PP, Vox i Ciudadanos), els sindicats UGT i CCOO, totes les associacions hoteleres del municipi i els representants de l'oferta associada (ACOTUR, Restauració-CAEB i ABONE).

Es tracta de les ajudes extraordinàries per al foment de la reactivació econòmica del sector comercial que, en aquesta convocatòria, inclou novetats que pretenen donar respostes a la situació provocada pel Covid-19, tant pel que fa als nous protocols higiènico sanitaris que s'han de seguir, com, i sobretot, a l'impuls a la modernització del sector.

La primera d'aquestes novetats és la línia d'ajudes que s'ofereixen perquè els establiments s'incorporin al comerç electrònic. Es finançarà el cost d'adquisició d'equipament informàtic i electrònic, l'adquisició o renovació de llicències de programari i els serveis professionals o qualsevol cost associat a la creació, actualització o manteniment d'un portal web ja sigui per publicitar l'activitat o per a la venda de productes o serveis. Aquesta línia d'ajuts subvencionarà el 80% del cost de l'actuació, amb una aportació municipal d'un màxim de 6.000 euros.

En segon lloc, i també com a nova mesura, es donaran ajuts per a l'adquisició i instal•lació d'elements de caràcter higiènico sanitari que siguin obligatoris o recomanats en alguna norma legal dictada com a conseqüència del Covid-19, com mampares de protecció, vinils de senyalització, gel hidroalcohòlic i dispensadors, etc.

La tercera línia d'ajudes va dirigida a la modernització dels locals i es finançaran obres de reforma o manteniment, l'adquisició de mobiliari o equipament, la instal•lació a l'exterior de tendals i marquesines, la modificació d'elements publicitaris o la modificació d'instal•lacions existents.

En aquestes dues últimes línies d'ajut es finançarà el 80% del cost de l'actuació, en establiments de fins a 300 m2, amb una aportació municipal d'un màxim de 9.000 euros. Això suposa una millora respecte a les convocatòries d'ajuts per a la modernització d'establiments d'anys anteriors, en què es finançava el 60% del cost de les actuacions, amb un màxim de 6.000 euros.

També es milloren aspectes com la flexibilització dels requisits per facilitar l'accés a les ajudes o la simplificació del procés de presentació de documentació.

Aquesta convocatòria finançarà actuacions que es duguin a terme durant l'any 2020, permetent-se que s'acullin a ella actuacions que s'hagin realitzat des de l'u de gener de 2020, amb caràcter retroactiu.

Totes aquestes línies d'ajuts de Calvià seran compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que convoquin altres administracions per a la mateixa finalitat.