Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calviā

Dissabte, 20 de juny de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

AGENTS POLICIALS VETLLARAN PERQUÈ NO S'ACCEDEIXI A LES PLATGES LA NIT DE SANT JOAN

A fi d'evitar aglomeracions a les platges i cales de Calvià durant la celebració de la Nit de Sant Joan, la Policia Local de Calvià començarà a treballar en aquest sentit a partir de les 18 h de dia 23 perquè es vagi desallotjant les platges i cales de Calvià i no hi hagi concurrència de persones. De les 20 h de dimarts que ve, dia 23 de juny, fins a les 8 h del dematí del dia 24 de juny, està prohibit l'accés i permanència a les platges del terme municipal, en aplicació del principi de cautela i protecció de l'article 4 del Reial Decret 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària de la COVID-19. Els dispositius policials destinats d'horabaixa i per a la Nit de Sant Joan són un 50% superiors a l'habitual a fi de poder atendre les possibles incidències. Aquesta vigilància serà durant tota la nit.

Moltes de persones celebren la Nit de Sant Joan a la platja, on van en grups nombrosos per observar la posta de sol i romanen a la platja fins ben avançada la nit mentre es beu, menja, balla, o neda. Això fa difícil que es puguin mantenir la distància mínima de seguretat d'1,5 metres, ni adoptar mesures d'higiene substitutives compatibles amb la protecció de la salut i seguretat de les persones. Així també, la prohibició de l'ús de les platges per part de l'Ajuntament de Palma la Nit de Sant Joan podria causar un efecte crida cap al municipi de Calvià, el que faria encara més complicat per als agents de la Policia local de Calvià poder controlar l'aforament, el trànsit, estacionament, seguretat ciutadana, etc.

Aquesta decisió s'ha posat en comú en la Junta Local de Seguretat a Calvià, que també ha compartit les dades del seguiment de l'estat d'alarma i que fa feina de manera coordinada de cara a l'obertura de fronteres nacionals i internacionals i l'arribada de més visitants a partir de dilluns que ve.

Cal reiterar que els agents de Policia Local de Calvià continuen amb els controls a les cales del municipi per evitar aglomeracions. Aquests controls específics, a més de la presència de les patrulles a peu de platja, es mantindran mentre sigui necessari preservar el distanciament social i el control de la densitat. De fet, durant el cap de setmana passat es varen tancar l'accés de 10:30 h del matí a les 18 h, aproximadament, les cales de Buguenvíl•lea, Contesa, Illetes, Oratori, Portals Vells, El Mago, Palmanova, Son Maties, El Toro i Cala Fornells.

D'altra banda, la Policia Local de Calvià va aixecar la setmana passada, la primera de la fase 3 de la desescalada, 22 actes administratives per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma, la majoria per no mantenir la distància de seguretat o no portar mascareta. En total, en relació amb l'estat d'alarma, els agents policials han interposat 1.538 denúncies.