Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Signatura del conveni d'ajudes a autōnoms a Calviā

Dimarts, 23 de juny de 2020

CALVIÀ COMPTARÀ AMB MÉS DE 2 MILIONS D'EUROS PER AJUDAR ELS AUTÒNOMS I AUTÒNOMES DEL MUNICIPI QUE HAGIN PATIT LES CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI DEL COVID-19

Avui s'ha signat l'acord amb la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball segons el qual Calvià aporta 1.500.000 euros

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han signat aquest matí el conveni per posar en marxa les ajudes extraordinàries per a persones treballadores autònomes. El conveni és una de les mesures integrades dins de el Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental que van signar dilluns passat el batle, tots els grups polítics municipals (PSOE, Podem-Més, PP, Vox i Ciudadanos), els sindicats UGT i CCOO, totes les associacions hoteleres del municipi i els representants de l'oferta associada (ACOTUR, Restauració-CAEB i ABONE).

Amb la signatura d'aquest conveni, Calvià, que té un nombre important de petit empresariat i treballadors i treballadores autònoms, comptarà amb 2.092.168 euros per a ajudes, dels quals 1.500.000 euros els aportarà l'Ajuntament, 444.955 euros els posarà el Govern de les Illes Balears, i 147.213 euros el Consell de Mallorca.

El Govern convocarà aquestes ajudes destinades a donar suport a autònoms i autònomes per tal que puguin reiniciar la seva activitat un cop s'ha iniciat el procés de desescalada. S'hi poden presentar aquelles persones que treballen tot l'any però s'han vist afectades per la declaració de l'estat d'alarma, i també els coneguts com a treballadors autònoms de temporada que enguany no hagin pogut iniciar la seva activitat.

Pel que fa a l'import de les ajudes, oscil•la en funció de si tenen o no persones contractades a càrrec seu. En cas de no tenir-ne, l'ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros, i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. Segons explica el Govern, l'ajut és compatible amb la prestació extraordinària per cessament d'activitat aprovada pel Govern central i amb haver fet un ERTO.