Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ajudes extraordinàries al lloguer d'habitatge

Dimarts, 1 de setembre de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ HA APROVAT, FINS ARA, PROP DE 400.000 EUROS EN AJUDES EXTRAORDINÀRIES AL LLOGUER D'HABITATGE COVID-19

S'han aprovat ja gairebé 300 de les ajudes que, al final del procediment, beneficiaran a més de 400 sol•licitants

L'Ajuntament de Calvià ja ha realitzat els pagaments de la primera remesa de sol•licituds a la línia d'ajudes al lloguer Covid-19, que enguany s'ha posat en marxa, de forma extraordinària, per a famílies que tenen problemes per poder pagar el lloguer del seu habitatge per causes sobrevingudes degut a la pandèmia.

En total, 109 famílies ja han rebut la subvenció, la qual cosa ha suposat un import de 152.865 euros. D'altra banda, s'ha aprovat ja una segona remesa d'expedients el que suposarà que, en breu, altres 184 famílies més rebran l'ajuda que suposarà un import total de 246.952 euros. Pel que, fins ara, s'haurà subvencionat a 293 famílies per un total de 399.817 euros.

En aquests moments, s'estan resolent les sol•licituds que havien d'esmenar deficiències, per errors en la presentació de documentació, de manera que hi haurà, encara, un tercer llistat de persones beneficiàries dels ajuts.

Els expedients que han estat denegats o havien d'esmenar deficiències, han estat publicats a la pàgina web de l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Calvià, sent diverses les causes de denegació, entre les quals destaquen disposar d'un altre habitatge, no complir amb els 8 mesos d'empadronament, o la reincorporació al lloc de treball, entre d'altres. En total, s'han rebut per a aquesta convocatòria d'ajuts 854 sol•licituds, després de descartar duplicitats.

Els ajuts que s'han ofert són de fins a un 40% del lloguer mensual per a lloguers de fins a 900 euros, i subvencions de fins a un 30% per a lloguers d'entre 901 i 1.100 euros mensuals. Les subvencions es concedeixen per un màxim de 6 mesos, revisables de forma bimestral.

Aquesta línia extraordinària d'ajuts al lloguer, que és compatible amb les subvencions anuals de l'Ajuntament de Calvià, que es convocaran a l'octubre, i amb les d'altres administracions supramunicipals, és una de les iniciatives incloses en l'acord del Pla municipal de recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià ratificat per tots els grups polítics municipals i els agents socials i econòmics del municipi.

ENLLAÇ A LA WEB DE L'OFICINA MUNICIPAL DE L'HABITATGE