Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Comencen les obres de les 48 HPO de Magaluf

Dilluns, 21 de setembre de 2020 

COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ DELS 48 HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL A MAGALUF A CÀRREC DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ I DE L'IBAVI

La presidenta del Govern i el batle de Calvià destaquen la col·laboració de les dues administracions per dur a terme actuacions en polítiques d'habitatge públic

Avui s'ha posat la primera pedra de la promoció de 48 Habitatges de Protecció Oficial, dels quals 24 són a càrrec del Govern i 24 a càrrec de l'Ajuntament de Calvià, fruit d'un conveni signat entre l'Ajuntament i l'Ibavi, per un import total de 5.131.565 euros, dels quals cada administració aporta el 50%.
La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han coincidit en destacar que, amb l'acte d'avui, en què s'inicien les obres, culmina un projecte que ha tingut un llarg i complex recorregut. En aquest sentit, la presidenta Armengol ha agraït el compromís de l’Ajuntament de Calvià amb el projecte i, en general, amb la política d’habitatge públic, i ha remarcat «que necessitam la complicitat dels ajuntaments i la seva implicació per poder ampliar els habitatges de protecció oficial a les Illes». El conseller, també ha volgut destacar la implicació econòmica de l’Ajuntament en el projecte i els «esforços econòmics que està fent per incrementar la bossa d’habitatge públic» del municipi.

El batle de Calvià, que ha recordat que des de 2006 no hi havia hagut cap promoció d'habitatge públic a Calvià, ha reiterat la complexitat que suposen les polítiques d'habitatge però ha anunciat que, a més d'aquest 24 pisos, ja s'està treballant des de l'Oficina d'Habitatge de Calvià en altres promocions, com la següent de 99 hpo prevista a Santa Ponça.
A l'acte hi ha assistit, per part de l'Ajutnament, la tinenta de batle de Cohesió Social, que du els temes d'habitatge del municipi, Nati Francés; el tinent de batle d'Urbanisme i regidor de Magaluf, Marc López; la regidora de Participació ciutadana i Joventut, Marga Plomer, i el director general d'Habitatge de Calvià, Eduard Vila.
Els 48 habitatges de protecció oficial de Magaluf, que es destinaran a lloguer, es construeixen en dos solars de 1.774 m2 cada un, propietat un de l'Ajuntament i l'altre de l'Ibavi, i que formen part d'una RES (Reserva Estratègica de Sòl) aprovada l'any 2008. Hi ha 2.430 m2 més on s'hi construiran altres 40 habitatges de promoció pública de gestió indirecta, un cop s'hagi convocat el concurs per a entitats promotores.
El projecte que s'inicia contempla la construcció d'un total de 48 habitatges i un aparcament sota rasant. La proposta s'organitza en dos recintes independents de 24 habitatges cada un, dividits en 2 blocs de 12 habitatges distribuïts en planta baixa més dues plantes.
Està previst que l'obra s'executi en un termini de 15 mesos.
El projecte constructiu és mediambientalment sostenible, tant en el seu plantejament arquitectònic com en els materials que empra. Per exemple, l’estructura és de fusta provinent de boscos certificats. No només és un material sostenible, sinó que en tractar-se d’un sistema prefabricat redueix notablement el període de construcció. També empra ceràmica local com a element estructural de les plantes baixes i tancament de patis i recintes.

Intervenció del Batle
Intervenció de la Presidenta
Intervenció del Conseller