Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Presentaciķ projecte mobilitat sostenible a Calviā

Dimecres, 22 de setembre de 2021

CALVIÀ INICIA EL PROCÉS PER UNIR TOTS ELS NUCLIS DEL MUNICIPI AMB UN CARRIL INTERMODAL PER FACILITAR UNA MOBILITAT MÉS SOSTENIBLE

Aquest procés comptarà amb la participació de la ciutadania així com el Pla de mobilitat urbana sostenible i intel•ligent que comença també el seu procés de redacció

En el marc del Dia Mundial sense cotxes, dins la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, avui s'ha presentat a veïns i veïnes i entitats del municipi les principals fites de el projecte de mobilitat sostenible en què ja està treballant l'Ajuntament de Calvià, que posarà en marxa un procés participatiu per recollir propostes de la ciutadania.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha recordat que la millora de la mobilitat a Calvià és un compormís de l'equip de Govern. Un compromís que pasava per la millora de la connectivitat interna del municipi, que ha donat una gran passa amb la millora del trasnport públic, la regulació efectiva de l'ús dels vehicles de mobilitat personal (vmp) a través d'una ordenança municipal avançada, o l'adequació d'infraestructures per anar cap a una mobilitat més sostenible i menys contaminant.

Rafel Sedano, regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, en la presentació de l'acte, ha assenyalat que el Dia Mundial sense cotxes és, no una celebració aïllada, sinó un punt d'inflexió per posar en marxa les importants actuacions que avui s'han explicat. Unes actuacions que Sedano ha recordat que es desprenen del PACES (Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l'Energia) que és qui marca les estratègies i accions relatives a la mobilitat sostenible.

Una de les fites destacats que s'ha anunciat avui és l'inici d'un procés per consensuar amb la ciutadania un projecte per unir tots els nuclis del municipi amb un carril intermodal per a vehicles de mobilitat personal, d'una manera coherent contínua i segura. Una iniciativa que, segons ha exposat el tinent de batle d'Infraestructures, Juan Recasens, produirà un transvasament del vehicle i motos a vehicles personals (VMP, bicicletes, etc.) proper al 25%, que permetrà, d'una banda, millorar la qualitat ambiental, i, de l'altra, pacificar la mobilitat a tot Calvià.

Per a la realització d'aquest projecte s'iniciarà un procés per recollir propostes de la ciutadania per a què el carril intermodal compti amb el màxim consens possible. En aquest marc, es planteja realitzar una prova pilot, que es durà a terme entre Son Caliu i Palmanova, i que prèviament s'informarà a la ciutadania i comerços, per testar i analitzar els pros i contres de cara a la realització del projecte global. La idea és realitzar aquesta prova durant 10 dies, a finals d'octubre o principis de novembre, des de la rotonda 5 de Son Caliu fins a la rontonda 7 de Palmanova, fent un circuit intermodal circular tancat pel litoral de Palmanova.

És en aquest àmbit en el qual, a més, s'inicia, després d'anys de treballs previs, l'elaboració del Pla de mobilitat urbana sostenible de Calvià que incorporarà les directives europees relacionades amb la mobilitat intel•ligent, amb l'enfocament de la mobilitat com un servei "Mobility as a service "(Maas), i que plantejarà un escenari basat en l'eficiència, el respecte mediambiental, l'accessibilitat i la qualitat de vida ciutadana, creant estratègies de mobilitat sostenible que redueixin les emissions de gasos d'efecte hivernacle i que cobreixin les necessitats de residents, treballadors i treballadores, i turistes del municipi. Un pla que també comptarà amb un procés de participació per recollir propostes de la ciutadania.

Plànol de la proposta del pla pilot