Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ajudes reactivació econòmica al sector del comerç

Dijous, 14 d'octubre de 2021

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ CONVOCA LES AJUDES ANUALS PER AL FOMENT DE LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA EN L'ÀMBIT DEL COMERÇ, AMB UN INCREMENT DEL 27% DE LA PARTIDA RESPECTE A LA CONVOCATÒRIA ANTERIOR

Les subvencions incorporen com a novetat l'exempció d'estar al corrent de les obligacions tributàries per fer la sol•licitud

(Les sol·licituds es poden presentar del 15 d'octubre a l 4 de novembre de 2021. Més informació, aquí)

A partir de demà, el sector comercial de Calvià pot presentar les sol•licituds als ajuts per al foment de la reactivació econòmica que, en aquesta convocatòria, compta amb una partida de 127.858 euros, fet que suposa un increment del 27% respecte a la convocatòria de 2020 i una pujada de més del 70% respecte a la convocatòria de 2019.

L'Ajuntament de Calvià, explica el tinent d'alcalde de Urbanisme, Comerç i Activitats Marc López, llança un any més aquestes ajudes, i les millora, en el marc de l'impuls al sector comercial del municipi i al suport per a la renovació i modernització dels establiments.

Aquestes subvencions van destinades al sector comercial de Calvià i contemplen 2 línies d'ajudes: la millora estètica dels establiments (obres de reforma, adquisició de mobiliari o equipament, etc.), i l'impuls a actuacions dirigides a la innovació i la digitalització dels negocis (adquisició de terminals de punt de venda; contractació, actualització o manteniment de portals web, i adquisició de programes informàtics per a la gestió del negoci).

Una de les novetats que incorpora la convocatòria d'aquest any és que s'eximeix d'estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social a les persones beneficiàries atenent a la situació econòmica per la qual ha passat aquest sector productiu.

A més, la convocatòria contempla pagaments anticipats fins a un 75% de l'import de l'ajut, amb la qual cosa podran comptar amb tres quartes parts de la subvenció prèviament a presentar les factures justificatives de l'actuació.

Les ajudes per a la millora estètica arribaran al 80% de les factures o pressupost presentat, amb un màxim de 9.000 euros. En el cas de les subvencions per a innovació també s'arriba al 80%, amb un import màxim de 6.000 euros.