Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

La Conf. Sectorial de Turisme aprova la inversiķ

Dimecres, 29 de juny de 2022 

LLUM VERDA A LA REMODELACIÓ INTEGRAL DE L'AVINGUDA DE JAUME I DE SANTA PONÇA

La Comissió de Turisme aprova el projecte presentat per l'Ajuntament de Calvià que, amb un pressupost de prop de 3 milions d'euros, comptarà amb finançament estatal, autonòmic i local, a parts iguals

La Comissió de Turisme, integrada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals, va donar ahir llum verda a 28 Plans de Sostenibilitat en Destí, entre els quals hi ha el projecte presentat per l'Ajuntament de Calvià.
Es tracta de la remodelació integral de l'avinguda Jaume I de Santa Ponça, que comptarà amb una inversió total de 2.861.318 euros, dels quals les tres administracions aportaran, cadascuna, un terç del global: 953.772 euros el Govern de l'Estat, i les mateixes quantitats el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament.
La proposta que es va presentar a la convocatòria consisteix en la remodelació integral de l'Avinguda Jaume I de Santa Ponça, considerada com l'eix vertebrador d'entrada al nucli, que abasta des de la rotonda situada a la cruïlla dels carrers Jaume I, Riu Sil i Gran via Puig des Castellet, fins a la plaça de Santa Ponça. Un total de 625 metres de longitud que abasten 13.900 m2 de superfície.
Una vegada confirmada l'obtenció de la inversió, l'Ajuntament iniciarà un procés de consulta amb el teixit social i comercial per iniciar la redacció del projecte que consistirà en la millora de voreres i calçada, nova xarxa d'enllumenat, pluvials i escomeses de clavegueram, soterrament de cablejats aeris, nou mobiliari urbà i arbrat.
Amb aquesta actuació de gran envergadura es pretén millorar una via, que és una reclamació històrica de comerciants i veïnat de la zona, que permeti un desenvolupament continuat de la zona, que tingui un efecte tractor sobre el sector comercial repercutint en un augment de la competitivitat dels establiments.