Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Lliurament II Premis Calvià de Medi Ambient

Divendres, 27 de gener de 2023

L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ RECONEIX, EN EL DIA MUNDIAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL, LA TASCA DUTA A TERME PER SIS ENTITATS EN EL LLIURAMENT DELS II PREMIS CALVIÀ DE MEDI AMBIENT

L’Associació Protemar Aventure i l’entitat Esment han obtingut el primer i segon premi, respectivament

Aquest dijous ha tingut lloc l’acte de lliurament dels II Premis Calvià de Medi Ambient 2022, emmarcats en el Dia Mundial de l'Educació Ambiental. Van lliurar els guardons el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el regidor de Medi Ambient i Transició ecològica, Rafel Sedano, i el membre del jurat, Xavier Pastor. A l’acte també hi varen assistir la tinenta de batle de Medi Ambient i Transició ecològica, Marga Plomer, i el regidor de la zona de Son Caliu, Juan Recasens.

En la seva intervenció, Rafel Sedano va explicar que “l'objectiu dels premis, que convoca l’Ajuntament per segona vegada, a través del departament de Medi Ambient, és reconèixer públicament el treball, els esforços i el compromís de la societat calvianera que, a través d'entitats sense ànim de lucre, desenvolupa iniciatives, projectes i actuacions per la cura del medi ambient, l'educació ambiental i el foment de la biodiversitat i la sostenibilitat, les quals contribueixen a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el municipi”. Sedano va felicitar a totes les entitats, tant a les guardonades, com a les que van presentar candidatura, animant-les a que segueixin amb la seva tasca.

El conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, va posar en valor "aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Calvià de crear aquesta plataforma de reconeixement a la tasca de conservar el medi ambient". Mir va recordar que l'entrega dels premis coincidia amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental "que.històricament ha estat la gran oblidada en les polítiques de gestió del medi ambient". En aquest sentit, el conseller va dir que l’única manera de protegir i conservar és conèixer i, després, estimar, i per això és vital formar la ciutadania amb una bona educació ambiental", va afegir.

Els Premis Calvià de Medi Ambient han estat dotats amb un total de 15.000 euros, repartits en sis premis. El jurat ha estat format per en Xavier Pastor, biòleg, oceanògraf i ecologista, de reconegut prestigi i resident al municipi de Calvià, i Mar Muñoz, coordinadora del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). El jurat ha resolt els premis valorant les diferents candidatures a partir dels criteris marcats a les bases dels premis, com la repercussió ambiental, la implicació de voluntariat, el caràcter social i la difusió.

El primer premi, de 4.000 euros, és per l'associació Protemar Aventure. El jurat ha valorat el gran nombre de neteges ambientals que han dut a terme durant 2022, amb més de 6 tones de residus recollits i amb una important participació de voluntaris.

El segon premi, de 3.000 euros, ha estat per l'entitat Esment, pel seu projecte ocupacional Esment Guies, en què duen a terme educació ambiental a la finca pública Galatzó, amb el seu caràcter social i integrador.

I el tercer premi, repartit en quatre accèssits de 2.000 euros, per a cada una de les següents categories:
1. Millor actuació de restauració i/o neteja ambiental (2.000 euros). Premiat: Mar de Fondo, per la neteja submarina duta a terme el 17 de setembre dins el World Clean Up Day a la platja de Magaluf, amb la participació de 40 submarinistes i voluntaris amb paddle surf i apnea.
2. Millor estudi relacionat amb la biodiversitat i el canvi climàtic (2.000 euros). Premiat: el grup local SEO-Virot Balears, pel conjunt d'estudis duts a terme per al coneixement, millora i conservació de l'avifauna de Galatzó.
3. Millor actuació de sensibilització i educació ambiental (2.000 euros). Premiat: Associació de ramaders i pagesos de Calvià, per donar a conèixer la pagesia calvianera a centres educatius del terme, a través de visites guiades a finques des Capdellà i Calvià.
4. Millor actuació per al foment de la sostenibilitat, l’economia circular, la reducció de residus i el reciclatge (2.000 euros). Premiat: Save the Med, pel seu projecte formatiu als actors implicats en la reducció de residus en el sector HORECA.