Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Setmana Europea de la Mobilitat

L'Ajuntament de Calvià participa des de l'any 2008 a la "Setmana Europea de la Mobilitat" (SEM) organitzada cada any durant la segona quinzena de setembre i promoguda per la Comissió Europea, el Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Mobilitat.

Durant el desenvolupament de la SEM es promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com es tracta de visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. La participació suposa el desenvolupant diverses actuacions i activitats, algunes de les quals són de caràcter permanent, tendents a reduir l'emissió a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle i la contaminació al municipi.

Els Objectius de la Setmana de la Mobilitat són:

  • Conscienciar els ciutadans de la importància de fomentar un transport més sostenible, tant per a la salut pública com per al medi ambient i el canvi climàtic.

Dur a terme actuacions de caràcter permanent o no permanent que afavoreixin la reducció de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera i fomentin el transport sostenible.

Activitats programades a la Diada de la Mobilitat 2023, que tindrà lloc el dissabte 23 de setembre, a l'aparcament de l'Oficina Municipal de Tríbuts de Palmanova;

 

09:00 h. Marxa ciclista familiar. Pel Passeig de Calvià. Col·labora Club Ciclista Calvià. Sortida: Oficina Municipal de Tributs. 

Inscripcions aquí

09:15 h. Volta popular a peu. De Palmanova a Bendinat pel Passeig de Calvià. Col·labora Marxaires de Calvià. Sortida: Oficina Municipal de Tributs

Inscripcions aquí

10:00 h. Excursió juvenil a ses Antenes de Na Burguesa. Sortida: Es Generador de Son Caliu. Organitza el servei de Joventut 

Inscripcions aquí

10:00 a 14:00 h. Diferents activitats infantils a l'Oficina Municipal de Tributs;

Parc Infantil d’Educació Viària. Col·labora Policia Local i Club Ciclista Calvià. 

Jocs infantils esportius i castell inflable. Organitza Consell Insular de Mallorca. 

Jocs reciclats Lila

Contacontes (sessions a les 11 i 12 h) i BiblioRoulotte. Organitza Biblioteques de Calvià. 

Cançons i jocs populars dels PETITXANDONGOS. 

Exposició de bicicletes elèctriques. Rad International de Peguera

Passeig amb minitren elèctric per Palmanova. Sortides de l’avinguda de la Platja i de Plaça París. Reserves aquí. Consulta la ruta aquí:

CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET AQUÍ