Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Campaņa per fomentar la seguretat als comerįos

Dimarts, 23 de gener de 2018

NOTA INFORMATIVA DE LA POLÍCIA LOCAL DE CALVIÀ

LA POLÍCIA LOCAL DE CALVIÀ COMENÇA UNA CAMPAÑA PER FOMENTAR LA SEGURETAT ALS COMERÇOS

Avui han començat les primeres visites a establiments de les zones de Son Ferrer i Palmanova per donar a conèixer la iniciativa als comerciants

La Policia Local de Calvià ha iniciat avui matí un recorregut per Calvià per donar a conèixer la campanya de foment de mesures de seguretat en els comerços del municipi. Quatre agents estan visitant els establiments oberts en temporada baixa a Son Ferrer i Palmanova. Seguidament es divulgarà la campanya als nuclis tradicionals de Calvià i es Capdellà, i a la zona de Peguera. La Policia Local preveu haver atès tots els comerços oberts en temporada baixa en dos mesos.

Els agents de Calvià informen de la necessitat de prendre mesures de seguretat per preservar els seus comerços i el seu contingut. Per això, lliuren un fulletó editat per l'Ajuntament de Calvià on s'expliquen les pautes que s'han d'adoptar en l'establiment quant als sistemes de seguretat, els pagaments telemàtics i els diners en efectiu. A més, es donen algunes indicacions de què fer davant d'un possible delinqüent i els passos a seguir davant d'un fet delictiu.

D'altra banda, aquesta visita als comerços calvianers permet elaborar un cens actualitzat dels establiments que compten amb un sistema capaç d'emetre senyals acústics a l'exterior. Amb l'oportú registre municipal i el telèfon de contacte, s'estableix la localització i les persones de contacte a qui acudir, per qualsevol circumstància, en cas que es dispari l'alarma.

La Divisió Comunitària de la Policia Local de Calvià ha començat la campanya divulgativa en temporada baixa, per tal d'avançar feina i poder arribar a tots els establiments del municipi el més aviat possible. La majoria dels establiments consultats han tengut furts o intents de furt. Les zones de Magaluf i Santa Ponça són les més afectades per aquest tipus de falta durant la temporada alta estival. Els comerços en els quals se solen cometre més robatoris són els establiments petits sense sistemes de seguretat o els supermercats. Els furts més comuns són dels productes de mida petita i gran valor, com mòbils, perfums o menjar gourmet. Entre les fórmules més comunes de furt està aprofitar un descuit o la confusió dels dependents, l'ús de contenidors folrats de paper d'alumini per evitar alarmes, i canvi d'embolcalls o preus.