Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Policia de Calvià s'uneix a campanya #pelsvalents

Dilluns, 14 de gener de 2019

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

LA CAMPANYA #PELSVALENTS RECAPTA FONS PERQUÈ S'INVESTIGUI EL CÀNCER INFANTIL

La Policia Local Calvià s'ha unit a la campanya per finançar la investigació del càncer infantil a l'únic hospital que es construirà a Espanya dedicat exclusivament a l'oncologia pediàtrica. A través de la venda d'escuts de la Policia Local de Calvià amb el hashtag #pelsvalents - que fa referència al procés pel qual han de passar els menors que pateixen la malaltia - es dóna a conèixer la iniciativa i es contribueix econòmicament. La campanya a Calvià s'ha posat en marxa aquest mes per un grup d'agents.

A les dependències que té la Policia Local de Calvià al Polígon de Son Bugadelles està a la venda un escut autoadhesiu pel preu de 4 euros, 3 dels quals es destinen a la investigació i l'euro restant és per pagar el cost de la confecció. A Mallorca, el municipi d'Alcúdia també s'ha sumat a la iniciativa. No obstant això, la localitat balear pionera a participar en aquesta campanya va ser Sant Josep (Eivissa), els agents policials ja han aconseguit vendre més de dos mil escuts entre persones solidàries amb el projecte.

A Espanya en total hi ha 145 cossos de policia que s'han unit a la campanya i han recaptat per ara 168 mil euros. La difusió es porta a terme per part dels agents - especialment els policies tutor -, com també a través de campanyes específiques o les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram. També es poden realitzar donacions a www.paralosvalientes.com, com la que va fer la Fundació Leo Messi amb 1'5 milions d'euros.

Aquesta fórmula de finançament a Espanya es va impulsar des de Catalunya i ha aconseguit reunir 30 milions d'euros per construir un centre hospitalari de referència a Europa el nom és SJD (Sant Joan de Déu) Pediatric Cancer Center Barcelona. La iniciativa de l'escut de policia amb el lema / hashtag #pelsvalents per contribuir al finançament es va posar en marxa l'any passat a iniciativa de l'inspector català Albert Brunet, aficionat als escuts i que va decidir realitzar un disseny perquè els menors ho s'adhereixin amb un planxat a les seves jaquetes o motxilles.

Aquest tipus de campanya sorgeix d'un model nord-americà de col·laboració per recaptar fons i construir hospitals contra el càncer infantil, en el qual de manera altruista participa la policia de Nova York.

El centre privat a Espanya atendrà menors amb càncer de totes les comunitats autònomes espanyoles de manera gratuïta. A més, vol concentrar els seus esforços en la investigació de l'oncologia pediàtrica.