Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Jornada de neteja a la platja de Santa Ponça

Dimecres, 6 de març de 2019

16 QUILOS DE RESIDUS RECOLLITS A LA JORNADA DE NETEJA A LA PLATJA DE SANTA PONÇA

L'Associació Ondine i la Fundació Deixalles participen a una jornada de neteja i sensibilització amb una quinzena de persones voluntàries

L'associació Ondine i una quinzena de persones voluntàries de la Fundació Deixalles, en col·laboració amb el Servei de Medi Natural i Urbà de l'Ajuntament de Calvià, ha dut a terme aquest passat cap de setmana una jornada de sensibilització i neteja a la platja de Santa Ponça.

L'objectiu d'aquesta iniciativa no és només netejar aquesta platja urbana sinó també sensibilitzar els participants de la problemàtica que suposen els plàstics i microplàstics a l'entorn natural, mitjançant la recuperació de residus a una platja aparentment neta. Un cop extrets els residus, tant microplàstics com macro residus, es realitza un comptatge de les restes recuperades del litoral, amb els quals posteriorment es realitza un estudi científic la conclusió del qual és el nombre, tipus de residus i marques comercials més freqüents al nostre litoral.

A aquesta actuació s'han recollit 1.352 peces de materials, dels quals 35 peces corresponen a coberts, plats, tassons o palletes, 21 peces a bosses de plàstic, 16 peces a botelles de begudes, 59 a taps de botelles, 320 a peces de plàstic o polietilè amb una mida compresa entre 0,5 i 2,5 cm, 546 a peces de plàstic o polietilè amb una mida compresa entre 2,5 i 50 cm, 54 peces a cordes, caps o xarxes, 41 a peces de roba o sabates , 123 llosques, 77 a bastonets de cotó, 11 a pals de caramel, 15 peces de residus sanitaris i 34 peces d'altres materials que no estan dins d'aquesta classificació. En total uns 16 kg de residus en tot just 50 metres quadrats de platja. La neteja s'ha dut a terme gràcies a la participació de voluntaris de la Fundació Deixalles i personal de Medi Ambient. Calvià 2000 també ha col·laborat a la jornada de neteja amb el transport dels residus.