Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

La Policía Local garanteix el control als carrers

Dimarts, 14 d'abril de 2020

538 ACTES AIXECADES A CALVIÀ DURANT L'ESTAT D'ALARMA

La Policia Local de Calvià va controlar ahir 198 vehicles dels quals vuit varen ser sancionats per incomplir les mesures vigents de mobilitat

La Junta local de Seguretat presidida pel batle es reuneix setmanalment per fer seguiment de les mesures de l'estat d'alarma

Els agents de la Policia Local de Calvià han aixecat 538 actes administratives a Calvià durant el període de l'estat d'alarma per l'incompliment de les restriccions acordades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-19. La majoria de les 538 actes administratives aixecades són per vulnerar el confinament a casa. Les denúncies interposades en els darrers dies poden suposar multes de 600 a 30.000 euros, en aplicació de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.
Així mateix, els agents continuen fent controls a les carreteres de Calvià per evitar desplaçaments innecessaris en diversos punts de vigilància que es posen en marxa. La Policia Local de Calvià ha dut a terme més de 200 controls en tots els nuclis de població del municipi per supervisar les restriccions de mobilitat impostes per l'estat d'alarma. Només ahir es varen controlar 198 vehicles i es varen interposar vuit denúncies. La setmana passada es varen fer 39 controls estàtics en punts estratègics d'accés a les urbanitzacions del terme municipal i s'aixecaren 136 actes de denúncia.

L'incompliment més repetit és passejar els cans enfora del domicili, fins i tot s'han detectat casos de cans corrent per la platja. També és freqüent la permanència i passeig de ciutadans a llocs públic sense una causa justificada i que no atenen a les repetides indicacions dels funcionaris policials de tornar als seus respectius domicilis. Al municipi de Calvià també es donen casos com el de persones que fan un capfico o passegen pel bosc. Especialment alarmant és el cas d'un jove que va recórrer en patinet bona part del terme per poder comprar droga.
Es recorda que el confinament domiciliari és la nostra màxima protecció davant la pandèmia del coronavirus. L'objectiu final és evitar la propagació del COVID-19 i ajudar així a salvar vides. La trenta-unena jornada de restriccions s'està desenvolupant en general amb poques incidències significatives a Calvià. Malgrat tot, aquests dies la Policia Local de Calvià ha hagut de detenir a tres persones: un conductor ebri que menava un cotxe amb dues rodes punxades perquè havia col·lidit contra vehicles estacionats i que no va fer cas a un control de seguretat instal·lat a Son Caliu; un conductor va ser detingut en una zona boscosa després de fugir d'un control de la Policia Local de Calvià a l'accés a Cas Català i que menava un cotxe robat a Esporles; i a una persona per conviure amb l'exparella quan tenia una ordre d'allunyament per violència de gènere.

La Junta Local de Seguretat a Calvià es reuneix setmanalment de manera telemàtica per fer seguiment de les mesures de l'estat d'alarma. Cada dimecres posen en comú les dades recollides i la tasca conjunta i col·laborativa que duen a terme les forces de seguretat al municipi, la Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil. En la reunió hi participen el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle de Policia Local, Nati Francés Gárate; el director general de serveis generals i Policia Local, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de policia, Paco Darder Kittila; el Major de policia, José Antonio Navarro Muñoz; i el comandant de la Guàrdia Civil a Calvià, el subtinent Agustín Panigua.
L'Ajuntament de Calvià agraeix la col·laboració de la ciutadania aquests dies, però adverteix que no podem relaxar-nos en la lluita contra el coronavirus. Insisteix, també, en en fet que el confinament és la nostra màxima protecció davant la pandèmia, a més a més de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries.