Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

L'Ajuntament informa a les entitats veīnals

Dilluns, 18 de maig de 2020

LES ENTITATS VEÏNALS DE CALVIÀ REBEN SETMANALMENT INFORMACIÓ MUNICIPAL DURANT L'ESTAT D'ALARMA

El Departament de Participació Ciutadana els remet les novetats respecte de les mesures que posa en marxa tant l'Ajuntament com les altres administracions públiques

L'Ajuntament de Calvià manté, des que va iniciar-se l'estat d'alarma, una comunicació directa amb les entitats veïnals del terme per tal de mantenir-les informades de les diferents mesures que s'estan duent a terme des de la gestió municipal i per part d'altres administracions que afecten la ciutadania en general, a més de proposar-los temes de reflexió que els poden ajudar en aquests moments.
La regidora de Participació Ciutadana i Joventut, Marga Plomer, explica que "és molt important que des de l'Ajuntament es mantingui un contacte directe i constant amb les entitats veïnals, perquè elles són les més properes a la gent. Fan una tasca fonamental d'acompanyament i difusió de la informació que ara mateix resulta vital."
El Departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament els remet setmanalment un correu amb informació municipal sobre les diverses mesures que, arran de l'estat d'alarma s'estan duent a terme i que afecten directament en el dia a dia de la ciutadania, com l'ajornament del pagament de l'O.R.A. o els canvis que s'han produït en alguns serveis com en la recollida de residus, en les alternatives que se'ls ofereix degut a la suspensió de l'atenció presencial per a realitzar tràmits administratius, etc. També se'ls informa sobre les actuacions posades en marxa per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19 com l'ajornament en el pagament de tributs o les ajudes socials que tenen al seu abast les persones en una situació de més vulnerabilitat, entre d'altres.
Però, a més, les entitats veïnals reben altre tipus d'informacions que els puguin ser útils en aquests moments tant a nivell individual com a nivell col·lectiu.
A Calvià hi ha una vintena d'associacions veïnals que al llarg de l'any duen a terme diverses activitats per mantenir la cohesió entre els ciutadans i ciutadanes dels diversos nuclis del municipi. Arran de la crisi del Covid-19 aquestes entitats van decidir renunciar a la subvenció que reben cada any per a la dinamització de les zones (186.664 euros) per a que l'Ajuntament les pugui destinar a les persones més vulnerables que han vist minvats els seus ingressos a causa de l'estat d'alarma.