Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Noves ajudes per al lloguer d'habitatge Covid-19

Divendres, 22 de maig de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PRESENTA UNA LÍNIA D'AJUDES EXTRAORDINÀRIES PER AL LLOGUER COVID-19 DESTINADES A PERSONES I FAMÍLIES AMB DIFICULTATS A CAUSA DE LA CRISI DEL CORONAVIRUS

Es flexibilitzen els requisits i es redueixen els tràmits per facilitar l'accés a les ajudes extraordinàries que s'oferiran per un màxim de sis mesos

L'Ajuntament de Calvià posa en marxa una línia extraordinària d'ajudes al lloguer d'habitatges per a persones i famílies que tinguin dificultats per fer front a el pagament mensual, com a conseqüència de l'impacte econòmic i social produït per la crisi del Covid-19. Es tracta d'unes noves ajudes de caràcter excepcional, amb independència de les subvencions ordinàries que es convoquen anualment des de fa uns anys i que es publicaran pròximament. És una de les iniciatives incloses en les negociacions d'un acord social i polític per a la posada en marxa d'un Pla municipal d'actuació per a la recuperació social, econòmica i mediambiental.
Aquestes ajudes van dirigides exclusivament a persones amb problemes per poder pagar el lloguer per causes sobrevingudes pel Covid-19: que s'hagin quedat a l'atur, que estiguin en un procés d'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que hagin vist reduïda la seva jornada per cures familiars o per causa de reducció de jornada involuntària i organitzativa, o autònoms que hagin patit una reducció d'ingressos del 75% o que s'hagi aturat la seva activitat durant l'estat d'alarma.
Els ajuts que s'ofereixen són de fins a un 40% del lloguer mensual per a lloguers de fins a 900 euros, i subvencions de fins a un 30% per a lloguers d'entre 901 i 1.100 euros mensuals. Les subvencions es concediran per un màxim de 6 mesos, revisables de forma bimestral.
Per tal de facilitar l'accés i l'obtenció de les ajudes per al lloguer Covid-19, es flexibilitzaran alguns requisits com l'acreditació de la fiança de l'Ibavi que no serà necessària, i es reduiran els tràmits permetent la presentació d'una declaració responsable. Així mateix, es prioritzarà la via telemàtica per a la presentació de la documentació que hagin d'aportar.
Les ajudes municipals al lloguer es consideren un dret a Calvià, la qual cosa suposa, com ha vingut explicant el batle Alfonso Rodríguez Badal, que totes les persones i famílies que compleixen amb els requisits de les convocatòries de les subvencions, reben les ajudes encara que per a això sigui necessari ampliar la partida pressupostària. En el cas d'aquests ajuts extraordinaris per al lloguer Covid-19 també es reconeix aquest dret.
Està previst que la convocatòria surti en breu i que a principis de juny puguin començar a presentar-se les sol·licituds per a aquestes ajudes extraordinàries que seran compatibles amb les subvencions anuals de l'Ajuntament de Calvià i d'altres administracions supramunicipals.