Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calviā

Dimecres, 10 de juny de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

CONTROLS ALS ACCESSOS A LES CALES DE CALVIÀ

La Policia vigila que es mantenen les distàncies de seguretat contra la Covid-19

En la darrera setmana de la fase 2 de la desescalada, els agents de Policia Local de Calvià han fet controls a les cales petites de fàcil accés del municipi, com són les de Cas Català, Buguenvíl·lea, Comtessa, Illetes, Costa de la Calma, Oratori, El Toro, la caleta de Santa Ponça, cala Vinyes, Falcó, i Fornells a fi d'evitar aglomeracions. Aquests controls específics, a més de la presència de les patrulles a peu a la resta de platges, es mantindran mentre sigui necessari preservar el distanciament social i el control de la densitat. De fet, la setmana passada es va tancar l'accés de manera puntual en les hores centrals del dia a les cales de Buguenvíl·lea i Comtessa per excés d'aforament.

D'altra banda, la Policia Local de Calvià va aixecar la setmana passada 33 actes administratives per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma, la majoria per no mantenir la distància de seguretat o no portar mascareta, especialment a l'interior dels vehicles. Així mateix s'ha sancionat a tres bars que incomplien les mesures de distanciament. En total amb relació a l'estat d'alarma, els agents policials han interposat 1.516 denúncies. A més a més, Policia Local de Calvià va precintar el gimnàs de cal·listènia a l'aire lliure que hi ha a la Urbanització Galatzó, ja que s'havien retirat els precintes i hi havia esportistes. En un altre ordre d'actuacions, s'han interposat set denúncies per tenença i consum de drogues a la via pública, tres per cans a lloure a les platges, dues per bregues, s'han detingut dos homes per violència de gènere i s'ha aixecat una acta per renou d'obres.

Aquestes dades de la setmana passada s'han posat en comú avui matí a la Junta Local de Seguretat a Calvià, que fa feina de manera coordinada per rebre la visita de turistes internacionals a partir de dilluns que ve. En la reunió hi han participat el batle, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; el major de Policia, José Antonio Navarro Muñoz; i el caporal de la Guàrdia Civil del lloc a Calvià, Ignacio Suárez Sáez.

L'Ajuntament de Calvià reitera que seguir les normes i recomanacions sociosanitàries mentre duri el procés de desescalada és una responsabilitat de totes i tots. El consistori demana que les persones que vulguin gaudir del bany a la costa calvianera ho facin preferentment a les platges amb grans arenals on és més fàcil mantenir la distància de seguretat que en les cales petites.