Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Increment d'ajudes atorgades d'inici de curs

Dimarts, 8 de setembre de 2020

CALVIÀ JA HA APROVAT 865 AJUDES PER A L'INICI DEL CURS ESCOLAR LA QUAL COSA SUPOSA MULTIPLICAR PER TRES LES PETICIONS DE L'ANY PASSAT

Les subvencions que ja s'han començat a lliurar superen fins al moment els 237.000 euros

Consultau aquí les llistes de beneficiaris/ies

Prop de 800 famílies de Calvià ja han rebut les ajudes a l'inici de curs escolar en un procés que, en acabar, suposarà més que triplicar el número de subvencions atorgades el 2019, any en què es van presentar 284 sol•licituds enfront de les 951 presentades enguany.

Fins al dia d'avui, 782 famílies ja han percebut les ajudes, la qual cosa suposa una quantitat de 214.000 euros, i 83 famílies més les rebran de forma immediata, el que suma un total de 865 ajudes ja aprovades i un total de 237.715 euros. La resta de peticions es resoldran aquesta mateixa setmana.

Els ajuts oscil•len entre els 150 euros i els 225, i s'incrementen en 30 euros totes les sol•licituds aprovades de l'alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è d'Educació Primària i de 1r, 2n, 3r i 4t d'Educació Secundària Obligatòria que participin en els programes de reutilització del centre escolar.

A la convocatòria d'enguany s'han introduït novetats per respondre a la situació que la crisi del Covid-19 ha causat a les llars del municipi, com el canvi de criteri respecte als ingressos familiars. En les convocatòries anteriors, es feia la valoració de la renda familiar a partir de l'exercici fiscal de l'any anterior. Aquest any, a causa de la minva d'ingressos a moltes llars per mor de la crisi del Covid-19, la valoració s'ha fet a partir dels ingressos mensuals nets en el moment de la presentació de la sol•licitud.

A més s'han ampliat les ajudes a altres cicles educatius, respecte a anys anteriors: educació infantil de 3 a 6 anys, batxillerat i formació professional.

Aquestes ajudes van dirigides a subvencionar part de les despeses que les famílies, amb estudiants matriculats a centres públics, tenen a l'inici del curs escolar, com la compra de llibres de text, llibres de text digitals, material curricular, infraestructura informàtica destinada a l'estudi, etc.