Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Campanya de dinamitzaciķ del Comerį de Calviā

Dimarts, 29 de setembre de 2020

CALVIÀ POSA EN MARXA UNA CAMPANYA PER REACTIVAR EL COMERÇ LOCAL AL MUNICIPI I INCENTIVAR EL CONSUM INTERIOR

El comerç de Calvià elevat a la màxima potència posa a disposició dels establiments un Marketplace i un sistema de Bons per a residents que suposarà un impacte econòmic mínim de 275.000 euros per als negocis adherits

Arrenca la campanya de Comerç El comerç de Calvià elevat a la màxima potència amb l'objectiu de revitalitzar el comerç local i incentivar el consum intern del municipi. Per a la campanya s'ha creat una imatge identificativa, que serà el nexe d'unió de tots els elements que formen part de la campanya. El total d'el pressupost municipal per a aquesta iniciativa és de 180.000 euros.

La campanya El comerç de Calvià elevat a la màxima potència té dos àmbits d'actuació: una plataforma Marketplace, a la qual es podran adherir els establiments de comerç, de restauració i de serveis, i l'emissió de bons descompte per a residents que es podran bescanviar en determinades tipologies d'establiments. Fins al moment, ja s'han adherit més de 230 establiments.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, que ha presentat la campanya junt amb el tinent de batle i la regidora de Comerç, Marc López i Francisca Muñoz, ha destacat que és important poder presentar una campanya en un moment difícil, sobretot per a tota la cadena de valor del sector turístic. Una campanya, ha explicat, amb la qual es pretén, d'una banda, dinamitzar l'activitat comercial, a través de la plataforma en què els comerços, serveis i restauració es podran mostrar online, i d'altra banda incentivar el consum amb el sistema de bons per a residents, un sistema que podrà tenir un impacte directe en els establiments de 275.000 euros, com a mínim.

Per la seva banda, Marc López ha assenyalat que fins al moment la campanya està tenint una bona acollida, ja que més de 230 establiments ja s'han adherit. Ha afegit que el fet d'oferir als comerços un aparador online els donarà més competitivitat ja que tindran més visibilitat.

MARKETPLACE
Es posa a disposició dels establiments una plataforma Marketplace (comercio.calvia.com), un aparador virtual en què comerços, restaurants i locals que ofereixen serveis com perruqueries, centres d'estètica, tallers de reparació, etc., poden mostrar els seus productes i ofertes. Aquesta plataforma està adaptada perquè es pugui executar, també, en dispositius mòbils.

Cada botiga tindrà la seva pàgina pròpia, que gestionarà el propi establiment, amb la possibilitat de personalitzar el seu aspecte. Els clients, per la seva banda, tindran l'opció de reservar els productes que podran adquirir posteriorment en els comerços.

A través d'aquesta pàgina es podrà accedir, també, a un mapa de comerços i als Bons descompte per a residents.

BONS
Amb l'objecte d'incentivar el consum intern al municipi, l'Ajuntament de Calvià posa a disposició de les persones residents al municipi un total de 12.500 bons, per un valor de 20 euros cada bo, que podran bescanviar en qualsevol dels establiments que els admetin. El client només haurà d'abonar 10 euros, que adquirirà en la pròpia web mitjançant pagament per TPV, i els 10 restants els aportarà l'Ajuntament, per al que realitza una inversió de 125.000 euros.

Podran accedir a aquests bons, les persones residents a Calvià, majors de 16 anys, i es podran sol•licitar fins a 2 bons per DNI.

A més, l'Ajuntament destinarà 2.500 bons que gestionarà Serveis Socials. En aquest cas, els bons seran per un valor de 10 euros que aportarà el consistori, al cent per cent.

IMATGE I PROMOCIÓ
Per impulsar la campanya El comerç de Calvià elevat a la màxima potència, s'ha dissenyat una imatge identificativa que es difondrà per diverses vies: es repartiran en els establiments 10.000 bosses, es col•locaran 150 banderoles a les entrades dels diferents nuclis, es repartiran 8.300 mascaretes, s'editaran flyers informatius i es realitzarà una campanya publicitària en Opis, mitjans de comunicació i xarxes socials.

També s'inclouran audiovisuals: un de central de suport al comerç local que estarà ubicat al Marketplace, i vídeos enregistrats pels comerciants que es penjaran al Canal Youtube de l'Ajuntament perquè es puguin enllaçar a les pàgines del Marketplace de cada establiment i en les seves xarxes socials.

El batle de Calvià ha recordat que la campanya de comerç és una de les mesures contemplades en els acords del Pla Municipal de Recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià, signat per tots els grups polítics municipals, les associacions hoteleres, els sindicats i les associacions comercials, de restauració i d'oci. Un pla que inclou gairebé una trentena de mesures socials, de reactivació econòmica i fiscals, que puja a gairebé 9 milions d'euros i el compliment del qual està pràcticament al cent per cent.

Aquests acords inclouen altres mesures de suport al Comerç: 100.000 euros en ajudes per a la modernització de el comerç local, amb la novetat enguany d'ajudes per adaptar-se a el comerç digital i per adaptar-se a la normativa Covid; la bonificació del 100% de la taxa d'ocupació de la via pública per terrasses; l'ampliació de la superfície de les terrasses; o el recàlcul de la taxa de fems fins al 50% per al sector productiu, que té una incidència directa sobre el comerç i la restauració.

Declaracions del batle

Declaracions del tinent de batle de comerç