Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Aprovaciķ inicial de l'Ordenanįa de residus

Dimarts, 6 d'octubre de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PROPOSA LA MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA DE RECOLLIDA DE RESIDUS PER A UNIFICAR LA TARIFA I ACTUALITZAR L'ESTRUCTURA TARIFARIA

Aquesta modificació suposa un increment zero de les tarifes i la bonificació per a les zones on s'ha iniciat recentment la recollida pel sistema de porta a porta

El Ple ha aprovat inicialment la modificació de l'Ordenança de recollida de residus que recull, en línies generals, dos aspectes: la unificació de la tarifa de recollida i la d'incineració, i l'actualització de la estructura tarifària.
L'ordenança, que començarà a aplicar-se el 2021, contempla un increment ZERO de tarifes, i fins i tot hi haurà determinats segments que veuran un descens en les seves factures gràcies a la posada en marxa de sistema de recollida selectiva, que a Calvià vila i es Capdellà es realitza a través del porta a porta, a la zona urbana, i en els habitatges rústics a través de les àrees d'aportació.
Una altra de les novetats que contempla la modificació de l'Ordenança és que els habitatges amb llicència de lloguer turístic hauran de tributar com a establiment turístic i no com a habitatge ordinari, com fins ara.
De cara a 2021, es calcula que hi haurà un dèficit tarifari de 194.321,29 euros. Davant d'una situació econòmicament tan complicada al municipi, derivada de la pandèmia de la Covid-19, l'Ajuntament de Calvià ha decidit que aquest dèficit sigui assumit per l'administració local i que no reverteixi en les factures dels veïns i veïnes del municipi.
La tarifa està congelada des de 2012 i va ser el 2016 quan es va fer una revisió en la qual es van rebaixar les quotes per al sector productiu (bars, restaurants, cafeteries, locals comercials i supermercats) que el 2012 havia patit increments en les seves quotes de fins a un 100%.
En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament de Calvià ja ha posat en marxa per a aquest any un recàlcul, amb una reducció de fins al 50%, de la taxa de residus per al sector productiu que ha patit aquest any una paralització en la seva activitat econòmica a causa de la crisi del Covid-19. Una actuació que està prevista en els acords del Pla de recuperació social, econòmica i mediambiental de Calvià signat per l'Ajuntament amb tots els grups polítics municipals, les associacions hoteleres, els sindicats majoritaris i les associacions de Comerç (ACOTUR), Restauració (CAEB- restauració) i Oci (ABONE).

Informació pública de l'expedient d'aprovació inicial de l'Ordenança Reguladora de la prestació patrimonial pública de caràcter no tributària per a la prestació del servei de recollida i eliminació de residus: ENLLAÇ