Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Un Nadal solidari i participatiu a Calviā

Divendres, 13 de novembre de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ DEDICARÀ EL PRESSUPOST DE LES LLUMS DE NADAL A LES FAMÍLIES MÉS VULNERABLES DEL MUNICIPI

Calvià proposa unes festes amb la col·laboració del teixit associatiu del municipi i enfocades a la solidaritat amb les famílies, l'animació i la dinamització del comerç i la restauració

L'Ajuntament de Calvià proposa unes festes especials en què la solidaritat, la col·laboració, la imaginació i la dinamització de el comerç i la restauració seran els eixos en què es recolzaran les activitats nadalenques a aquest any tan atípic.
Accions solidàries
La decisió de l'equip de govern municipal de destinar els 130.000 euros de pressupost previst per a la instal·lació dels llums de Nadal a actuacions socials, permetrà que les 1.257 famílies en situació de vulnerabilitat, que reben el suport dels Serveis Socials de l'Ajuntament des de l'inici de la pandèmia, tinguin, d'una banda, una aportació extraordinària en la targeta moneder per a productes d'alimentació, i, de l'altra, una aportació per regals per als infants. La idea és complementar en aquestes dates les ajudes que reben per cobrir necessitats bàsiques, que des del març fins al 8 de novembre han suposat un total de 1.092.453 euros dels quals el 90% s'han destinat a ajudes per alimentació.
D'aquesta manera, es proporcionarà una ajuda extraordinària per a alimentació de productes típics de les dates nadalenques, que anirà des dels 25 euros als 83,75 euros, depenent del número de membres de la unitat familiar. A més, a les famílies amb nins se'ls aportarà un extra de 35 euros per cada menor, perquè puguin disposar d'una joguina o regal en aquestes festes.
Una altra de les actuacions previstes que apel·larà a la solidaritat del municipi és la iniciativa Apadrina una joguina que es realitzaria en col·laboració amb SOS Mamàs, perquè veïns i veïnes de Calvià s'impliquin en ajudar a famílies que es trobin en una situació més complicada.
Dinamització del municipi
Calvià no renuncia, però, al fet que el Nadal llueixi en el municipi, i per a això serà important la participació de el teixit associatiu.
Batlia, Participació Ciutadana i els departaments municipals afectats, mantindran reunions amb les associacions de veïns dels diferents nuclis de Calvià i les AMIPAS dels centres escolars per demanar-los la seva col·laboració per dur a terme les activitats solidàries i de dinamització, i s'escoltaran les propostes que traslladin a l'Ajuntament.
Precisament, una de les novetats que es plantejaran serà la realització d'un concurs de decoració nadalenca de balcons i façanes de les cases, que requerirà la implicació de les associacions perquè animin a la participació de la ciutadania. Una activitat que enllaça amb el concurs de decoració de comerços i de bars i restaurants que compleix la seva tercera i segona edició, respectivament.
La dinamització d'aquests sectors productius comptarà, un any més, amb l'emissió de paperetes gratuïtes perquè la clientela dels establiments participi en un sorteig de mil euros. I, per primera vegada, s'organitzarà una Mostra de Cuines de Nadal en què restaurants de Calvià oferiran, al llarg del mes de desembre, menús a preus especials.
Des de Biblioteques de Calvià es realitzaran activitats virtuals per als més petits durant les seves vacances: tallers i contacontes relacionats amb el Nadal i un programa de ràdio diari en què els infants seran els protagonistes.
Durant aquestes dates s'ampliarà la programació cultural i en l'àmbit esportiu les festes de Nadal portaran, també, sorpreses divertides.