Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Formaciķ PQI de noves oportunitats per a joves

Dimecres, 18 de novembre de 2020 

20 JOVES ES FORMEN A CALVIÀ A TRAVÉS DELS PROJECTES DE QUALIFICACIÓ INICIAL

L'IFOC imparteix els cursos que promouen noves oportunitats a joves que han abandonat els seus estudis de forma prematura

20 joves, d'entre 16 i 21 anys, que no tenen finalitzats els estudis d'ESO, estan rebent formació en el centre de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) de Son Ferrer, en el marc del Projectes de Qualificació Inicial (PQI) que tenen com a objectiu formar joves que han abandonat el sistema educatiu de manera prematura per tal que puguin continuar els seus estudis o donar-los eines per a què aprenguin un ofici per la seva inserció al mercat laboral.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha visitat aquest matí les instal·lacions del centre i ha tengut l'oportunitat d'escoltar l'alumnat que està seguint aquests cursos, i els ha animat a seguir-se formant al llarg de la seva vida i que aprofitin aquesta oportunitat que tenen per poder estudiar i adquirir habilitats laborals en allò que els agrada. A la visita també hi han estat la tinenta de batle d'Educació i Formació, Olga Granados, i el gerent de l'IFOC, Darío Espallargas.

A Calvià, s'ofereixen dues especialitats, via certificats de professionalitat: un PQI d'auxiliar de manteniment d'electromecànica de vehicles, que es va iniciar el 1994, i un altre d'Auxiliar de Perruqueria que té una trajectòria de 3 anys. Amb aquesta formació obtenen el primer nivell d'Educació per a Persones Adultes i el Certificat de Professionalitat nivell 1.
Calvià, a través de l'IFOC, ofereix aquestes activitats que estan subvencionats per la Conselleria d'Educació i Universitat i que permeten combinar una formació prelaboral amb mesures de formació acadèmica reglada. Així, durant un curs escolar l'alumnat, a més d'obtenir una formació general, adquireix competències laborals d'una professió concreta, que es complementa amb les pràctiques finals en una empresa.