Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reptes a la I Jornada Joventut Lab Calviā

Dimecres, 16 de juny de 2021

LA PRIMERA JORNADA JOVENTUT LAB CALVIÀ ANALITZA ELS NOUS ENFOCAMENTS QUE LES ADMINISTRACIONS HAN DE PLANTEJAR-SE PER ACOMPANYAR A LA JOVENTUT DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

La iniciativa ha comptat amb la participació de professionals que treballen amb el jovent de diferents administracions

Avui ha tingut lloc, a la Sala Palmanova de Calvià, la I Jornada Joventut Lab Calvià que ha reunit a professionals que treballen amb joves, per tractar la situació que la pandèmia ha provocat entre el jovent, i per analitzar els reptes i els nous enfocaments que tenen els serveis públics per atendre aquest col·lectiu tant important de la població. Han assistit, de forma presencial o telemàtica, personal tècnic de Calvià i d'altres administracions que han aportat les seves experiències.

Jaume Funes Artiaga, psicòleg, educador i periodista, ha ofert la ponència Intervenció amb joves en temps de pandèmia. Nous reptes, noves respostes, amb una anàlisi acurada sobre la situació del jovent durant la pandèmia que, ha assenyalat, els ha provocat una sèrie de 'forats', però no una nova crisi, sinó que ha aguditzat i aflorat les crisis existents entre la joventut. En la conversa amb la directora general de Joventut, Maria Bel Sureda, ha incidit en què es necessiten noves maneres d'ajudar-los i que les polítiques han de tendir a acompanyar-los, però en el sentit de compartir el camí, no com un agent de control'.
La jornada ha arrancat amb la benvinguda de la tinenta de batle de Participació Ciutadana i Joventut, Marga Plomer, a les persones assistents. Plomer ha explicat que la iniciativa ha sorgit de la preocupació compartida per com actuar i què oferir a la joventut després de la situació de pandèmia, afegint que, com a administracions “tenim l'obligació que la sortida de la crisi sigui diferent. S'han de sentir recolzats. No els podem tornar a fallar”.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha clausurat la jornada que ha inclòs un debat entre els grups de treball integrats per professionals de diferents àmbits (serveis de joventut, educació, ocupació, habitatge, salut, serveis socials, etc.). El batle ha reiterat que “tenim una joventut en la que hem de confiar més” i que “com a societat i com a administracions hem de generar les condicions ideals per a què construeixin els seus somnis i la seva vida”.
A la Joventut Lab Calvià han assistit la tinenta de batle de Cohesió Social i Igualtat, Nati Francés; la tinenta de batle d'Educació, Olga Granados; el director insular de Joventut, Àlex Segura, i el gerent de l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques de Calvià, Borja Martorell, així com el personal tècnic del Servei de Joventut de l'Ajuntament de Calvià que ha organitzat la jornada.