Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Llum verda al futur Centre de FP de Calviā

Divendres, 26 de maig de 2023

El Govern autoritza el futur centre de Formació Professional de Calvià

El Consell de Govern  ha autoritzat el  conveni amb l'Ajuntament de Calvià que permetrà la construcció d'un centre de Formació Professional que serà referència a tot el ponent de l'illa de Mallorca. El centre que s'ubicarà a Magaluf acollirà formació professional reglada i també impartirà formació professional per a persones ocupades i per a desocupades.

Nota de premsa de la CAIB:

AUTORITZADA LA SIGNATURA D’UN CONVENI AMB L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ PER A UN NOU CENTRE D’FP D’HOTELERIA I TURISME
El Govern aportarà 16 milions d’euros per a la construcció d’un centre que serà referència per al sector, amb una previsió de finalització d’obra per al 2026
El nou recinte, que impartirà formació professional en altres famílies professionals a més d’hoteleria i turisme, donarà cobertura a 600 alumnes per curs
El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball a signar un conveni amb l’Ajuntament de Calvià per posar en marxa un nou centre integrat de formació professional (CIFP) en hoteleria i turisme a Calvià, que suposa el primer pas perquè aquest municipi disposi d’un nou centre que serà referència a tota la zona del ponent mallorquí a partir de 2026. En aquest conveni, el Govern aportarà 16 milions d’euros que permetran dur a terme el projecte i la construcció del nou edifici.
El disseny d’aquest nou centre de formació, consensuat entre les conselleries d’Educació i Formació Professional i de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha permès que es tracti d’un centre més polivalent, en què a més de les famílies professionals d’hoteleria i turisme també s’impartirà formació en altres famílies professionals, pactades amb els sectors econòmics i socials. Aquestes formacions es corresponen a cicles de Gestió Administrativa i Comerç, cicles d’Instal·lació i Manteniment i cicles d’Indústria Alimentària, la qual cosa permetrà donar un impuls molt gran a l’oferta de formació professional.
A més de la formació professional reglada, el centre impartirà formació professional per a persones ocupades i també per a desocupades, per la qual cosa està previst que aproximadament 600 persones es puguin formar cada any en el CIFP de Calvià quan estigui plenament operatiu.
La formació abraça tots els nivells, des de reconeixements estàndard de competència fins a certificats de professionalitat i graus bàsics, mitjans i superiors d’FP. També s’impartirà formació corresponent a cursos d’especialització. Per desplegar tota aquesta formació, es construirà en una superfície total de 7.200 metres quadrats per encabir-hi un total de 54 aules, tallers i magatzems.
La creació d’aquest nou CIFP forma part del desplegament que en matèria d’FP en sectors estratègics acordà el segon Pla Integral d’FP aprovat pel Govern, a través de les conselleries d’Educació i Formació Professional, i de Model Econòmic, Turisme i Treball, i amb el suport de la Mesa de Diàleg Social que conformen els sindicats i patronals més representatius de les Illes. També es recull en els acords tripartits de la Llei del turisme, d’ampliar l’oferta formativa especialitzada, així com en el darrer conveni de comerç de les Illes Balears, en què també s’acordà aprofitar la construcció d’aquest nou centre per incloure-hi sales de tall per a carnisseria i peixateria, una altra de les demandes del sector productiu ateses amb aquesta nova instal·lació.