Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Escola Feminista

  

ESCOLA FEMINISTA DE CALVIÀ 2023. Presentam la segona edició de l'Escola Feminista de Calvià amb la qual es pretén contribuir a la reflexió i divulgació del pensament feminista actual. Es tracta d'un espai per donar visibilitat al treball d'expertes i professionals amb el compromís de compartir coneixements amb perspectiva feminista.

Modalitat: presencial (total 12 hores).

Ubicació: CEIP Son Caliu i Biblioteca Galatzó.

Inscripció prèvia: https://www.caib.es/pfunciona/

Inscripció docents: a través del Portal del Docent.

 

 

 

ESCOLA FEMINISTA DE CALVIÀ 2022. L'Escola Feminista de Calvià és un espai per impulsar la sensibilització i formació en el principi d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes. La formació es compon de sis xerrades:

· La història de la teoria feminista i la seva agenda

· Formes clàssiques i postmodernes de la Invisibilització de les dones

· Prostitució des de la perspectiva feminista

· Sexualitat, amor i erotisme femení 

· La màfia de l'explotació reproductiva: ventres de lloguer i compravenda d'òvuls

· Llenguatge no sexista

 

 

Modalitat: presencial (total 18 hores) 

Ubicació: sala d'actes de l'IES Bendinat (excepte la jornada del dissabte 14 de maig, a la Sala Palma Nova)

Inscripció prèviahttps://bit.ly/3IMNX3i

Inscripció dels docents: a través del Portal del Docent

*L'acreditació de l'Ajuntament s'obté a través de la participació en el 85% de les sessions com a mínim. En el cas del professorat, s'ha d'emplenar la fitxa corresponent mitjançant el Portal del Docent.

 

ESCOLA FEMINISTA DE CALVIÀ 2022 L'Ajuntament de Calvià ha organitzat aquesta xerrada extraordinària que s'emmarca dins el projecte de l'Escola Feminista de Calvià impartida per Alika Kinan sobre «Com construir un projecte de vida després de la prostitució»

Alika Kinan és una reconeguda activista pels drets de les dones, supervivent del tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual i implacable defensora de l'abolicionisme de la prostitució. És la primera víctima d'explotació sexual que es va querellar contra els seus proxenetes, a més de contra l'Estat argentí per no protegir-la. Alika viu a Argentina i, aprofitant que estava en Espanya, el Servei d'Igualtat la va convidar a compartir la seva experiència amb la ciutadania de Calvià per tal de conscienciar sobre les conseqüències del sistema prostitucional i el que suposa el tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual.

Modalitat: presencial (3 hores)

Ubicació: sala d'actes de l'IES Bendinat

Inscripció prèvia:  https://forms.gle/r1k583gB9WkmKPdq9

 

Cicle de conferències sobre Coeducació 2021

Inscripcions: modalitat en línia. Dirigit a tot el públic. Concedits dos crèdits homologats per a personal docent a través del CEP de Calvià i certificat d'assistència expedit per l'Ajuntament de Calvià.  

Hem volgut engegar un cicle de conferències amb aquesta temàtica perquè creim que és imprescindible implicar la comunitat educativa en matèria d'igualtat de gènere i coeducació i la primera passa és oferir recursos i eines al professorat per introduir la coeducació i la perspectiva de gènere en la metodologia i el currículum dels centres educatius. 

 

 

 

 

 

  Del 18 d'abril al 22 de maig de 2018 es va organitzar la I Primavera feminista a Calvià 2018.

 

 

 

 

 

 

1. «Contextualització i història de l'educació i la coeducació i marc normatiu», a càrrec de Marian Moreno. En aquesta conferència es compartí un espai on Marian Moreno ens parlà de la història de l'educació i de la coeducació, concretament de la segregació a l'escola mixta, i de l'escola mixta envers l'escola coeducadora, així com de la necessitat de la coeducació avui dia i dels pilars de la coeducació.

 

 

 

 2. «Llenguatge i material coeducatiu», amb na Sandra Sedano. Aquesta segona conferència es va centrar en el llenguatge i el material coeducatiu. Va fer una introducció als antecedents de l'ús del llenguatge i la seva evolució i donà a conèixer opcions d'ús del llenguatge sense promoure els estereotips de gènere dins l'àmbit educatiu, així com els tipus de sexisme en el llenguatge. 

 

 

  

3. «Patis i altres activitats coeducatives», en aquesta ocasió ens acompanya n'Aida Rivas-Moreno, de la cooperativa COEDUCACCIÓ.
Cooeducacció és una cooperativa feminista formada l’any 2010 que treballa per la transformació educativa des d’una perspectiva de gènere. Està formada per un equip de dones de diferents disciplines i expertes en coeducació. Quatre línies de treball: formació i acompanyament als i les professionals dels centres per incorporar la perspectiva feminista a l’educació, activitats de sensibilització a través de tallers amb famílies i infants, recerca i divulgació a través de conferències, seminaris i jornades, i assessorament i consultoria en matèria de gènere i educació a ajuntaments, empreses, entitats i professionals, per als quals, a més, es fan  plans locals de coeducació i plans d’igualtat.
 
En aquesta conferència, Aida parla sobre la importància de mirar l'espai del pati des d'una perspectiva coeducadora, és a dir, aplicant-hi una mirada de gènere. Més enllà d'aquesta anàlisi, proposa ampliar aquesta mirada de la coeducació a altres àmbits del centre educatiu.

 

 

 

4. «D'infiltrats a aliats: repensar la masculinitat per a prevenir les violències masclistes», amb na Carmen Ruiz Repullo. Durant aquesta sessió formativa s'aborden les causes de la violència masclista en l'adolescència, per a posar l'accent en possibles línies d'intervenció en els centres educatius que condueixin a la seva prevenció. S'aprofundeix en el treball amb els nins i, en concret, en la configuració de models de masculinitat que qüestionin el poder i els privilegis.

 

 

5. «Educació afectiva i sexual feminista», amb na Sandra Sedano. En aquesta sessió es fa un repàs pel marc normatiu i conceptual de l'educació afectiva i sexual des de la perspectiva feminista. Coneixem iniciatives i programes que s'han duit a terme, el desenvolupament de l'afectivitat i la sexualitat a les persones, les xarxes socials i les noves formes de relacions interpersonals.

 

 

6. «Bones pràctiques coeducatives». Comptam amb les experiències del CEI Es Pouet d'Alaior, el CEIP Robines de Binissalem i l'IES Calvià. Ens conten els projectes coeducatius que duen a terme en els diferents centres.

 

 

 

  

 Cicle de conferències «Dones i Salut» 2020

 

 

 

 

 

 

 1. «Com generar homes corresponsables, pas a pas», per David Kaplún.

 

 

 2. «Càrrega mental i fent visible lo invisible», per Violeta Alcocer.

 

  

3. «La tirania de la bàscula. El pes des d'una perspectiva de gènere», per Mariona Ribas.

 

 4-.«El sexe sentit», per Andrea Alcoverro.

 

 

  5. «Dones, salut i poder», per Carme Valls.

 

 

6. «Dones i drogues», per Carmen Orte.

 

 

Cicle de conferències sobre Masculinitats alternatives 2019:

«Deconstrueix el teu rol de gènere». Del 9 de novembre a l'11 de desembre.

Inscripcions: http://bit.ly/CicleConferenciesMasculinitats. Inscripcions per a professorat a través del Portal del Personal Docent.