Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nou servei IFOC de suport a autōnoms Covid-19

Dijous, 16 d'abril de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ HABILITA UN SERVEI D'INFORMACIÓ SOBRE AJUDES PER A AUTÒNOMS AMB MOTIU DEL COVID-19

El nou servei ofert per l'IFOC donarà suport a la realització de tràmits per accedir a les ajudes posades en marxa per les administracions

Imatge de la reunió telemàtica de l'equip de govern 13-4-2020

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), ha habilitat un nou servei per donar suport a les persones que tenen un negoci en règim d'autònom, posant a la seva disposició una línia telefònica, un web i un correu electrònic on podran realitzar consultes i resoldre dubtes sobre les mesures adoptades per les diferents administracions davant el coronavirus.
El que es pretén és que aquest col·lectiu professional obtingui tota la informació sobre les possibilitats i ajudes que té a la seva disposició. D'aquesta manera, s'analitzarà cada situació en concret i es donarà suport a la tramitació de la sol·licitud dels productes extraordinaris de liquiditat dirigits a autònoms i empreses que l'entitat financera ISBA ha activat recentment. El servei de tramitació s'ampliarà a mesura que es vagin concretant altres línies d'ajuda local, autonòmica o estatal.
Mitjançant el servei telefònic (971 13 46 13, que estarà operatiu de dilluns a divendres, de 8 a 15 h.) S'atendran, resoldran i derivaran les consultes relacionades amb tots els ajuts de caràcter extraordinari, generats amb motiu del Covid-19. També es podran realitzar a través del correu electrònic coronavirus@ifoc.es.
A més, s'ha habilitat un web específic (http://www.ifoc.es/ayudas-empresas-autonomos-coronavirus/) on els autònoms poden accedir a un repositori d'informació i accés a les diferents ajudes i mesures que les administracions posen a disposició de les empreses incorporant les novetats que es vagin anunciant.
D'altra banda, l'IFOC ha suspès el pagament de quotes dels coworkers per a la utilització dels espais durant el període d'alarma, sense que això suposi que perdin el seu dret d'ús quan s'aixequin les restriccions a causa del Covid-19. Aquests espais es posen a disposició de persones emprenedores, professionals, autònoms i petites empreses per fomentar la col·laboració i l'intercanvi d'idees, així com la generació de projectes innovadors.
Segons les dades de l'Observatori del Treball de la CAIB, les afiliacions a la Seguretat Social del règim d'autònom a Calvià, van superar les 5.000 els mesos de març a setembre de 2019.