Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Covid-19: Pla atenciķ i contenciķ de la gent gran

Dimarts, 12 de maig de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ ACTIVA LA SEGONA FASE DEL PLA D'ATENCIÓ I CONTENCIÓ PER A PERSONES MAJORS POSAT EN MARXA AMB MOTIU DE L'ESTAT D'ALARMA

Un equip de treballadors i treballadores municipals contacten amb les persones majors de 65 anys per donar-los suport i detectar possibles necessitats sorgides arran del confinament

L'Ajuntament de Calvià està contactant aquests dies, telefònicament, amb totes les persones majors del municipi per donar-los suport i escoltar les necessitats que els han sorgit arran del confinament. L'Ajuntament al teu costat és la segona fase de el pla d'atenció i contenció per a gent gran que, des del Departament de Desenvolupament Social, Infància i Gent gran, es va posar en marxa a l'inici de l'estat d'alarma.
Un equip de 35 treballadors i treballadores de l'Ajuntament s'han incorporat, molts d'ells d'altres departaments municipals, per a realitzar les trucades en què s'escolta a la gent gran i es detecten possibles necessitats sorgides a causa del confinament i que no s'hagin detectat fins ara. Junt amb aquest equip hi ha, a més, dues psicòlogues del Departament de Desenvolupament Social a disposició de les persones que necessiten un suport especial. S'està contactant amb les prop de 7.000 persones, majors de 65 anys, el telèfon dels quals consta en el padró municipal, d'elles 4.500 són castellano o catalano parlants i unes 2.500 són persones estrangeres, per la qual cosa es compta amb el servei municipal de Comunitat estrangera per parlar amb les persones residents que no entenen o tenen dificultat per entendre qualsevol de les dues llengües oficials.
L'Ajuntament de Calvià va posar en marxa, a l'inici de l'estat d'alarma un pla d'atenció i contenció per a gent gran prioritzant els casos més urgents de solitud o aïllament social que des de Serveis Socials ja es tenien detectats o dels que poguessin tenir indicis. A més, es va realitzar una campanya en xarxes socials perquè els veïns que coneguessin algun cas ho posessin en coneixement de l'Ajuntament. En el marc d'aquest pla, es van ampliar, també, els serveis d'atenció domiciliària (SAD) i de menjars a domicili, entre d'altres.